Indrefilet surret med bacon rundt

God mat er en selvfølge hos oss på lørdagskveldene. I går laget jeg noe som jeg ikke har laget før. Hadde ingen oppskrift, så det ble min egen fantasioppskrift. Det er ikke ofte vi har biff her i huset, men i går smakte det fortreffelig.smiley

Til denne serverer jeg fløtegratinert blomkål / sellerirot.

Slik gjorde jeg:

Fløtegratinert blomkål / sellerirot:

1 blomkål

1 liten sellerirot

1 løk

1 kinesisk kvitløk

Hakket opp alt, blandet det og la i ildfast form.

Strødde salt og pepper over.

1 pk fløte over og litt mozzarellaost på toppen.

Midt i ovnen 200 grader 30 – 40 min.

 

Indrefilet med bacon rundt:

Skar indrefileten opp i passe store serveringsstykker. Kryddret med salt og pepper. Surret bakonskiver rundt. Brunet på panna i rapsolje, la over i ildfast form, kokte ut panna med ca 2 dl vann og slo over kjøttet.

I ovnen sammen med blomkålen.

Serverte lune tomater til. Tomat skjært i to, urtesalt og pepper oppå, inn i ovnen de siste 10 min.

 

Dette ble kjempegodt. Gratinert blomkål er absolutt å anbefale. Et kjempebra alternativ til potet.

Et godt glass rødvin hører også til 🙂

LØRDAGSKOSsmiley

No comments yet.

Legg igjen en kommentar