Taco

Jeg vet at Taco er » helgemat» hos mange. Her skal dere få se hvor enkelt man kan lage taco, uten å bruke verken nacochips, tacokrydder, salsasaus eller guacamole fra pose eller glass, som inneholder masse sukker og andre tilsettningsstoffer. Her lager jeg alt tilbehøret selv.

 

Nacho chips:

1 kopp revet cheddarost, 1 kopp mandelmel, 1/4 ts salt, 1/2 ts paprikapulver, 1/4 ts cayenne, ca 3 ss vann. Blandes og kjøres i stavmixer til en jenv og glatt deig. Klapp utover bakepapirkledd steikebrett til en tynn lefse. Stekes 180 grader ca. 15 minutter. Skjær opp i passe store stykker ( trekanter, eller trykk ut rundinger med en kopp ), med det samme de tas ut av ovnen. La de ligge en stund før servering så de blir sprø.

 

Tacokrydder:

1/2 ts salt, 1/2 ts malt koriander, 1/2 ts chilipulver, 1/2 ts kvitløkspulver, 1/2 ts malt koriander, 2 ts spisskummin, 1 ts paprikapulver, litt pepper, litt oregano, litt tørket koriander. Blandes godt. Bruk ca. 1 – 2 ts. pr 100 g kjøtt.

 

Taosaus:

ca en håndfull frisk koriander

2 stk tomat i terninger

1/2 stk rødløk

1/4 stk grønn paprika

1 stk rød chili

1/2 stk lime

1,5 ss olivenolje

Ta gjerne ut kjernene og klem ut saftene av tomatene før du hakker dem, ellers blir det for mye væske i salsaen.

Bland alt og kjør med stavmixser til sausen er passe tykk.

Guacamole:

2 avokado, 1 kinesisk kvitløk, 1 chili, saft fra 1 lime. Salt og pepper etter smak. Blandes og kjøres i stavmixer.

Da er det bare å steke kylling eller kjøttdeig / karbonadedeig, lage salat av det du måtte ønske, og servere.smiley

Lover at det blir en ny, og mye bedre taco opplevelse.smiley

No comments yet.

Legg igjen en kommentar