Mindre magefett

Trening for å minske magefettet…..

Det er mange som sliter med å bli kvitt magefett. Gjør situps og situps til «krampa tar en», men hjelper det????Nei det gjør nok ikke det. Magemusklene er små muskler. De blir aldri store om man trener aldri så mye situps. Det som må til for å bli kvitt magefett og for å få den berømte sixpacken er å trene både kondisjon og styrke. For å forbedre kroppens evne til og forbrenne fett må man trene styrke. Da er det lurest å trene de store muskelgruppene som lår og rumpe, rygg og bryst. Styrketrening øker muskelmassen og holder forbrenningen oppe. Store muskler forbrenner mye mer enn små muskler. Når man trener kondisjon som for eksempel sykling, løping, lange turer, forbrenner man mest kalorier. Derfor er den beste måten å gjøre det på, å kombinere begge deler.

En fin kombinasjon er å trene styrke 2 ganger i uka og kondisjon 3 ganger i uka. Trener man 3 dager i uka kan man gjøre begge deler 2 dager i uka, og ha en ren kondisjonsøkt den 3 dagen. Er man da riktig ivrig gjør man en annen aktivitet på ca. 30 min de andre dagene, for eksempel gå en rask tur.

Øk intensiteten. Jo høyere intensitet man har på treninga jo mer forbrenner man. Mitt råd er: under kondisjonstrening bør man tørre å kjenne at man puster tungt. Intervalltrening er supert. Da jobber man hardt en viss tid (ikke lyst å snakke), så roer man ned ca. halvparten av jobbetiden (snakketempo), holder man på slik i 30 min. har man en kjempebra kondisjonsøkt. Dette er hard trening så jeg vil ikke anbefale den mer enn 2 ganger i uka. Den 3 kondisjonsøkta kan da være en rolig tur i snakketempo, men gjerne 45 – 60 min. Når det gjelder styrketreningsøktene kan de enten gjøres før eller etter kondisjonstreningen. Da har du slått to fluer i en smekk. smiley Enkle styrkeøvelser kan for eksempel være armhevninger, gående utfall og knebøy. Det er fine øvelser hvor de store muskelgruppene får kjøring pluss at både rygg og mage brukes mye for å stabilisere. Disse øvelsen trenger man ikke noe utstyr for å gjennomføre, og det kan gjøres hvor som helst.

Armhevinger: stå på knær eller på tær, hold kroppen rett, senk brystet ned til gulvet og strekk armene ut igjen.

Gående utfall: gå fremover et langt skritt med den ene foten, den andre blir stående. Bytt fot.

Knebøy: stå med spredte ben. Bøy i knær og hofte, senk baken ned mot gulvet. Strekk bena ut igjen.

Lykke til smiley

No comments yet.

Legg igjen en kommentar