Tore og Magne

En skikkelig gladhistorie.

 

Det som gjør jobben som personlig trener givende er spesielt når jeg ser hva det gjør med en, å komme i bedre form. Det å se hvor glad og fornøyd folk blir når de presterer noe som de overhodet ikke har trodd var mulig, er virkelig noe som motiverer meg til å holde på med det jeg gjør.

Har lyst å fortelle en gladhistorie om to menn, Tore og Magne, som tok kontakt med meg første dagene av januar i år.

De hadde bestemt seg for å begynne å trene på Friskhuset, men trengte litt veiledning for å komme i gang, om jeg hadde mulighet??? Selvfølgelig… kunne jeg jo ikke si nei til den utfordringen.

Ingen av de hadde trent noe systematisk tidligere. Hadde gått litt tur, men ellers veldig lite aktivitet. Som de selv sa ” helt utrent ”, og sofaen har vært en altfor god venn.

Begge hadde røykt tidligere men sluttet, og kiloene har sneket seg på.

Magne har hatt bypass – operasjon for 3 ½ år siden, har etter det vært litt redd for å røyne seg.

Målet deres var da både å bli i bedre form både på kondisjon og styrke, samt å gå ned i vekt.

Da vi hadde første time i lag 5. Januar tok vi test både på kondisjon og styrke. Begge ble veid, og vi snakket om enkle kostholdsendringer. Vi avtalte da at vi skulle ha 10 timer i lag. Trening 3 ganger i uka hvor jeg skulle være i lag med de 1 gang i uka.

OK…vi starter med kondisjonstrening på tredemølla og styrketrening på de store muskelgruppene ( rumpe, lår, bryst, rygg ) , samt veiing. Den ene gangen i uka når jeg var med la vi opp opplegget for de 2 andre gangene når de skulle være alene. Det at de var to i lag og pushet hverandre og ikke sluntret unna gjorde at de begge hadde en vanvittig progresjon. Det var fremgang fra uke til uke, og intensiteten bare økte på. Fra å begynne med rolig gange på tredemølla til å løpe…. De hadde ikke vært mange gangene før Tore sa: jeg har lyst å være med på Lofoten maraton….Kjempebra !! ingenting er bedre enn å sette seg noen mål. smiley

 

Da vi hadde hatt de 10 timene vi hadde avtalt, bestemte de seg for å engasjere meg frem til påske. Det ble da 13 timer, og siste var for 2 dager siden.

Tid for testing. Hvordan er det med formen, har det vært verd svetting og slit????

Ja så absolutt. De har begge hatt en kjempebra progresjon. På kondisjonstesten viser det at de har 18 – 20 % bedring. Det er bare på 3 mnd. ” Knallbra ”.smiley

 

På test av styrke ( beinpress ) gjorde begge over dobbelt så mange reps. på samme vekt som første gang. ” Knallbra ”.smiley

 

Skal ikke røpe hvor mye de er gått ned i vekt, men begge er på god vei ned mot trivselsvekta. Det som da er det mest positive med det er, vekta viser at det er rent fett de har mistet, og det takket være treninga, har de betydelig økt muskelmasse.

Det som gleder meg mest er når jeg ser hvor de koser seg med å kjenne på den gode følelsen en har etter ei god treningsøkt. Jeg bare ønsker at alle kunne få mulighet til å kjenne på den følelsen, for den er bare vanvittig tilfredsstilende. smiley

 

Etter evaluering er jeg sikker på at trening er noe Tore og Magne vil fortsette med. Det var to som strålte som ” store ” soler da status var satt. Dette kaller jeg skikkelig treningsglede.smiley

Image Thumbnail Image Thumbnail
Image Thumbnail

No comments yet.

Legg igjen en kommentar