Kokossjokolade / Bounty

Kaffegodt.smiley

Hvis du liker Bounty blir du garantert å syntes om denne også

Kokossjokolade 12 – 14 stk.

Ingredienser:

kokosmelk ( anbefaler økologisk fra Blue dragon el. Santa Maria p.g.a. deres lave karbohudratinnhold.

2 ss kaldpresset kokosolje

2 ss sukrinmelis

150 – 200 g kokosmasse

200 – 300 g smeltet sjokolade minst 70%

Fremgangsmåte:

La kokosmelken stå i kjøleskapet slik at den skiller seg. Bruk den stivnende delen. Dette smeltes sammen med kokosoljen i en kjele. Deretter rører jeg inn sukrinmelisen, deretter kokosmassen. Rør litt på svak varme til det blir en litt seig masse eller at du ser at det binder seg sammen.

Kle en firkantet form eller en brødform med plastfolie. Smør massen ut i forma og sett det i kjøleskapet til det er hlet stivnet 1 – 2 timer.

Løft massen ut av formen og skjær opp i biter. Oppbevar bitene i kjøleskap mens du gjør sjokoladen klar hvis du ikke allerede har gjort det. Bruk to gaffler mens du gjør dette så den overflødige sjokoladen renner av. Sett bitene på matpapirkledd brett og sett i kjøleskap til de stivner. Oppbevares i lufttett boks i kjøleskap. Kan fryses.

Lykke til!smiley

Image Thumbnail

No comments yet.

Legg igjen en kommentar