Dadelfyllt kylling

En av mine største favoritter!

Dadler er supergodt og bruke som fyll i forskellige matretter. Jeg prøvde en variant hvor jeg hadde det i kylling. Dette var kjempegodt. En ekstra piff ble det på kyllinggryten denne gangen. Spiser forholdsvis mye kylling og da er det veldig greit å ha forskjellige måter å tilberede på, samt forskjellig tilbehør. Som tilbehør hadde jeg mos av gulrot og søtpotet, og kryddret jeg brukte var frisk basilikum og hvitløk + steikte tomater. Nam, nam!

Ingredienser:

Kyllingfilet, dadler, salt, pepper, basilikum, kinesisk hvitløk, 1 pk fløte.

Snitt kyllingfileten nesten i to og brett den fra hverandre. Skjær dadlene nesten i to og pill ut steinene. Legg dadlene inn mellom kyllingen og legg den sammen igjen. Kryddre kjøttet med salt og pepper. Brun kjøttet i smør på panna på begge sider. Legg over i ildfast form.

Saus: 1 pk fløte, salt og pepper, hakket fersk basilikum og hakket hvitløk. Bland og pisk det sammen. Slå sausen over kjøttet. Steik ferdig i ovnen på 200 grader ca. 20 min.

Tomater: Skjær i to. Strø på litt salt og hakket fersk basilikum. Legg i ildfast form og steik sammen med kjøttet.

Mos:

1 søtpotet, 3 – 4 gulrøtter. Skrell, skjær i biter og kok myke. Slå av vannet. Mos det med stavmikser eller for hånd. Slå 1 – 2 dl fløte over, kryddre med salt og pepper. Kok opp, slå ned varmen og la det stå på lav varme til servering.

Nammis! Lykke til!

Image Thumbnail Image Thumbnail
Image Thumbnail Image Thumbnail
Image Thumbnail

No comments yet.

Legg igjen en kommentar