Luke 24

Da er vi kommet frem til juleaften og siste luke i kalenderen. Jeg er helt overveldet over den responsen min julekalender har fått. At så mange ville være med på en aktiv førjulstid er bare helt fantastisk. Mange av dere har registrert aktivitet hver dag, og mange har registrert aktivitet noen dager. Det dere skal vite er at uansett hva dere har gjort og hvor mye dere har gjort er det så vanvittig mye bedre enn ingenting. Jeg er i aktivitet hele året gjennom. Jeg vet hvor godt det gjør for kropp og sjel. Det å få være med å bidra til at andre også får kjenne på den beste følelsen man kan ha blir min største julegave i år. SÅ, tusen takk til dere alle som har vært med. Det er en fantastisk gave til meg at jeg har latt aktivitet bli en del av deres juleforberedelse.:-)

Så til deres julegave og premie. Som jeg skrev i innledningen av kalenderen angående overraskelser når julekvelden kom. Tenker dere er spente nå.:-)

Dere får alle sammen den samme hovedpremien. Jeg vil påstå at det er den beste premien man kan få. Nemlig helsegevinsten aktivitet gir. I tillegg håper jeg dere kjenner på hva aktivitet gjør med oss. At du er blitt i bedre form eller har holdt formen ved like. At du er blitt sterkere, fått mer overskudd, føler deg freshere og blitt gladere.

Nå er dere godt i gang. Det som er viktig nå er å forsette med aktivitet fremover. Vi blir alle en dag eldre for hver dag som går. Da er det slik at det blir viktigere og viktigere for oss å holde oss i aktivitet. Vi vil alle være mest mulig funksjonelle og klare våre daglige gjøremål på enklest mulig måte lengst mulig. Da er det en ting som gjelder, det er å holde kroppen vår i bevegelse. Det skal SÅ lite til for at det gir positiv effekt. Håper dere har fått noen tips om hvor enkelt det kan gjøres uten noe som helst avansert utstyr.

Da gjenstår det bare å ønske dere en fin julefeiring og et fantastisk nytt år. Nytt år og nye muligheter. Kanskje kan 2017 bli året hvor aktivitet blir prioritert høyt. Regner med jeg treffer mange av dere enten ute på tur eller i andre aktivitetssammenhenger. Ellers så er dere alle hjertelig velkommen på noen av mine gruppetimer som jeg har på Trivsel. Da kan vi være aktive sammen.:-)

Men vi er ikke ferdige enda. Før jeg avslutter kalenderen har vi en øvelse igjen.

I luke 24 er det tid for avspenning.

I en hektisk hverdag er det lurt å sette av litt tid til avspenning. Både for psyken og kroppen. Mange vil si at avspenning ikke er trening. Men for mange er det å klare å senke skuldrene og slappe helt av virkelig en treningssak.

Det finnes utallige måter å gjøre dette på. Her skal jeg presenterer en enkel og effektiv metode.

  • Legg deg behagelig til rette i et lunt rom, og sørg for at du ikke blir forstyrret på en stund.
  • Ligg bare stille og kjenn etter at du puster rolig med magen.
  • Prøv å bare la tankene flyte uten å tenke på det du har gjort eller det du skal gjøre. Hver gang du merker at en forstyrrende tanke sniker seg på prøver du å skyve den bort med en gang. Fokuser kun på pusten din (Dette blir enklere med litt øvelse).
  • Fokuser på tærne dine. Se for deg i ditt indre at de blir avslappet og varme. Fortsett så med føttene, leggene, lårene osv. Jobb deg systematisk oppover mot hodet. Bruk god tid på hver kroppsdel.
  • Ligg bare rolig og forsøk å fokusere på ingenting en stund.
  • Bruk minimum 5 minutter på øvelsen.
  • Reis deg opp og fortsett med dagens gjøremål.Denne metoden er veldig enkel, men effektiv. Nesten alle former for meditasjon går ut på det samme, nemlig å fri seg det virrvarret av tanker vi til enhver tid tenker.

Meditasjon gir oss fred i sinnet, og gjør oss bedre skikket til å takle dagliglivet. Yoga er også en en utmerket form for avspenning.

Lykke til! Og igjen…..Ha en fin julefeiring med «masse» kos og «litt» mye aktivitet.

Stor juleklem fra Siv.

 

 

 

No comments yet.

Legg igjen en kommentar