Protein / lavkarbobrød

Opprettet av Siv Arntzen ma., mai 30, 2011 22:55:18

Det finnes mange oppskrifter på proteinbrød og lavkarbobrød i omløp. Når jeg baker brød blir det ofte til at jeg tar det jeg har for hånden av frø og andre ingredienser. I dag hadde jeg både egg og cottage cheese som var dårlig dato på, og måtte nyttes opp. Egg er jo en vanlig ingrediens i proteinbrød men i stedet for cottage chees kan man godt bruke creme fraiche, kesam eller rømme. Frøene er jo også slik man kan bytte ut, eller doble alt etter som. Det er godt å bruke gresskarkjerner også, men det hadde jeg ikke i dag.smiley Hakkede mandler funker og.smiley

 

Slik ble det i dag……

1 brød.

8 egg

1 boks cottage cheese

6 ss rapsolje

1 ts salt

100 g linfrø

100 g sesamfrø

100 g solsikkefrø

120 g kruskakli

2 ts bakepulver

Stekes 180 grader ca. 1 time.

Pisk eggene sammen. ( Jeg bruker bakebollen til kjøkkenmaskinen, da får jeg det godt blandet. ) Pisk inn cottage cheese. Ha i de andre ingrediensene ( untatt bakepulver ) og pisk sammen. Pisk inn bakepulver forsiktig til slutt. Kle en brødform med bakepapir og hell deigen over i formen. Deigen har en bløt konsistens. Blir de rennende tynn er det bare å ha i litt mer frø eller kli.

Holder seg best i kjøleskap. Kan fryses. Skjær gjerne brødet opp i skiver før det fryses. Tiner man bare det man skal spise, har man ferskt brød hele tiden.

Ingenting er bedre enn lukt av » nybaka » brød, å for ikke å snakke om smaken av » nybaka » brød. Kan være en tålmodighetsprøve å vente til det blir litt avkjølt før man smaker….Har jo lært av mammaen min at man skal ikke skjære i varmt brød, da blir det rårand…….smiley

Næringsinnhold pr. 40 g ( 1 skive )

Kcal 105, karbohydrater 1 g, protein 5,9 g, fett 8,5 g.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *