» Jenter i juni » baren

Har komponert og produsert disse energibarene fordi jeg hadde lyst på noe nytt som niste til » Jenter i juni » turene. Blir en hektisk helg hvor det er lurt å ha noe enkelt å gripe tak i om energien daler og måltidene blir litt uforutsigbare.

Derav navnet » Jenter i juni » baren .

Disse barene passer godt på tur, etter trening eller som et lite mellommåltid. De inneholder sunne nøtter, chiafrø som er rike på omega 3, gojibær som er proppfull av næring. Naturlige råvarer som metter magen og gjør godt for kroppen. I motsetning til diverse energibarer man får kjøpt i butikken er disse laget kun av rene sunne råvarer uten kunstige tilsetningsstoffer.

Det som er fantastisk er at de i tillegg smakte himmelsk godt.

Bruk det du liker best eller har tilgjengelig av nøtter.

Her er min blanding:

300 g blanding usaltede nøtter ( cashew, pistasj, pecan, valnøtter, mandler )

100 g chia frø

30 g gojibær

30 g smør

50 g sukrin gold

130 g fiber sirup

1 ts maldon havsalt

5 dråper stevia vanilje

10 dråper appelsinolje

Fremgangsmåte:

Bland alt av nøtter og knus i stavmikser. Smelt smøret på passe varm panne, tilsett sukrin gold, fibersirup, salt, stevia og appelsinolje. Rør så det blandes godt mens det småbobbler på panna. Tilsett de hakkede nøttene, chia frøene og godjibærene. Forsett å rør til det har fått en gyllen farge og er blitt en seig masse. Kle en liten form med bakepapir ( 20 x 30 cm ) og hell masse over i. Sett i kjøleskap til det stivner. Bruk en skarp kniv og skjær opp i passe store biter. Oppbevar i tett boks i kjøleskap.

Lykke til!

IMG_3971 IMG_3973 IMG_3976

 

1 hendelser på “» Jenter i juni » baren”

  1. Rita Kristin Mathisen

    Da ha eg produsert baran for første gangmåtte bruke bare sukrin gold, da de var fri for fibersirup på Leknes.
    Håper de smaker godt.
    Lukter nydelig.
    Rita

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *