Jeg og Yoga

Yoga er noe jeg i mange år har tenkt at jeg skulle prøve. Etter noen mislykkede forsøk bestemte jeg meg for at jeg skulle gi det et forsøk til. Samtidig bestemte jeg meg for at forsøket skulle vare mer en en økt, men en gang pr. uke, frem til sommerferien. Dette var påsken for 2 år siden.

Gjennom en nettside fant jeg et program med Henriette Lien som varer 30 min. Det må jeg få til tenkte jeg. De første gangene knotet jeg mye, men etter hvert kjente jeg at det ble bedre og bedre. Etter hvert som jeg husket programmet bedre klarte jeg å fokusere mer og mer på pusten min, og hvordan den hjelper meg videre i de forskjellige stillingene. Ikke bare bare for en stiv skrott.:-)

Når jeg først bestemmer meg for noe er jeg ganske så flink til å holde meg til planen. En gang pr uke, ble noen uker til to ganger pr uke. Da ferien kom hadde jeg gjort som jeg bestemte meg for. Følelsen av mestring er fantastisk, det vet vi alle. Disse øktene har gjort noe med meg, tenkte jeg. Dette skal jeg forsette med etter ferien. Hva skjer, begynner jeg å like yoga??

Det som skjedde var at jeg faktisk kjente på at dette gjør godt for kropp og sjel. De programmene jeg har fulgt varer kun 30 minutter. Det passet meg perfekt å starte med, da jeg ved mine tidligere forsøk har kjent på at jeg har blitt fort lei og at 1 – 2 timers økter har blitt for lenge for meg. Ikke bare bare for en rastløs sjel. I tillegg er Henriette Lien en fantastisk instruktør som forklarer på en nøye og enkel måte, er behagelig å høre på, som gjør at jeg kjenner roen senker seg mens jeg holder på.

Denne praksisen har jeg nå holdt på med siden da. Altså 2 år og 3 mnd. Det som har skjedd er at jeg liker det bedre og bedre.

I helgen som var var jeg så heldig å få møte min instruktør Henriette Lien » live » under workshop på Lofoten Yogastudio. Det ble en positiv opplevelse. Til tross for at vi holdt på i 2 timer var det ikke kjedelig et sekund. En flott opplevelse som jeg kjenner på, at dette vil jeg gjøre mer av.

Poenget mitt her er at det er ikke bestandig treningen man gjør er så artig og givende til å begynne med. Men når man føler at man mestrer treningen bedre, blir det straks mye mer givende og til og med artig. Jeg tenker at det med fokus er viktig her.

For meg handlet det om å flytte fokus over fra kjedelig, tar for lang tid osv. til at dette faktisk er bra for kropp og sjel har vært min nøkkel til å forsette.

Yoga er både meditasjon og styrke trening på samme tid. Jeg blir varm og føler at jeg får brukt kroppen skikkelig. Yoga er også et fantastisk verktøy for å bli roligere, mindre stresset og mer fokusert.

Mitt råd er: Tenk over disse elementene….. Ikke bare når det gjelder yoga men uansett hvilken trening det handler om.

  • Hvorfor?
  • Hva vil jeg oppnå?
  • Positive effekter både på kort og lang sikt
  • Forebyggende
  • Bedre selvbilde
  • Bedre fysisk form
  • Bedre psykisk form
  • Mestringsfølelse
  • Mindre stress
  • Mer fokusert

Prøv da vel!

IMG_4274

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *