Kleivheia

Nok en fantastisk sommerdag i Lofoten.smiley

Har vært så heldig at jeg har hatt mulighet til å nyte været til fulle i dag. Har fått gjort noe av det som gir meg mest glede, sammen med de som gir meg absolutt mest glede.

Markus ( min sønn ) og jeg hadde en super tur på Nonstinden i formiddag. ( Nonstinden er beskrevet tidligere under fjellturer. )

I ettermiddag har Gunnar og jeg vært på Kleivheia. Det er første gangen jeg har gått den turen. Heldigvis har Gunnar gått der før, hadde det ikke vært for det hadde jeg nok trodd at vi hadde gått feil, å ville nok aldri gått opp ditt alene.

Turen starter på Unstad. Starter på samme sti som til Eggum, inntil vi har passert den første biten med sikring mot havet og kjetting mot fjellet. I mellom der og neste sving gikk vi til høyre rett opp en gressli. Der var ingen sti. For meg som liker meg best der jeg ser hvor jeg setter føttene, var ikke det helt min stil. Men opp kom vi. Når vi er kommet opp gresslia er det bare vidde og se. Fantastisk område, flatt og en slakk lang stigning opp mot Kleivheia. Der oppe surret vi litt rundt. Fra Kleivheia ser vi nedover mot Leknes, litt lenger til venstre mot Eggum, og på høyre side mot Unstad. Også herfra ser vi fjell etter fjell som henger sammen som kjeder.

En liten utfordring på tur ned den samme gresslia som vi gikk opp. Høyt gress, så man må føle seg frem, og kjenne godt etter hvor man trør.

En fantastisk tur, ingen farlige partier, men vil med fordel gått i lag med noen som har vært der før.

Da vi kjørte hjemover tok vi på et par som haiket. De var Tysk. Han var 70 år, hun var 68 år. De hadde gått i 10 timer i dag. Hadde seilbåt liggende på Tangstad. Hadde gått fra Tangstad, gjennom tunnelen til Mærvold, videre opp ved vannledningen til kraftstasjonen, rundet fjellet der hvor gammelveien til Unstad gikk, gått på baksiden å kommet ned på Unstad.

Imponerende.smiley

De hadde ikke ord for hvor fantastisk de syntes det var her. De bare håpet at vi hadde » «vett» til å sette pris på at vi bodde her.

Å det har vi!

Nå blir det godt med en god natt søvn.

Stort sommersmiiiil smiley

Image Thumbnail Image Thumbnail
Image Thumbnail Image Thumbnail
Image Thumbnail Image Thumbnail

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *