Stekt laks med spinat og ertepure

Inspirasjon til denne retten fant jeg hos Berit Nordstrand. http://beritnordstrand.no/2011/09/06/ovnsbakt-laks-pa-seng-av-kremet-spinat/

Det som fenget med denne er at det er brukt grønnsaker som jeg har brukt lite eller aldri.Grønne erter bruker jeg skjelden og spinat har jeg aldri brukt tidligere. Begge disse blir jeg garantert å bruke mer. Retten var rett og slett nydelig. Den var enkel å tilberede, og passer like godt som » festmiddag » som til hverdag. Både ertepure og spinat kommer jeg helt sikkert til og bruke som tilbehør til andre retter senere.

Ingredienser 4 personer:

4 laksefileter

2 tomater

Kryddre laksefiletene med salt og sitronpepper. Steikes o ovnen på 200 grader 15 – 20 min. Skjær tomatene i to. Strø på litt salt og annet krydder feks. dill eller basilikum. Legg de inn i ovnen sammen med laksen mot slutten av steiketiden. ( siste 5 min. )

Ertepure:

1 pose frosne erter ( 250 g )

1 dl vann

1 ss smør

salt og pepper

Varm opp vann, smør og erter til smøret er smeltet. Kjør alt i stavmikser til pure. Kryddre med salt og pepper.

Kremet spinat:

1 pk ferske spinatblader eller 1 pk frosne

1 ss smør

1 kinesiks hvitløk ( el 2 fedd )

1 dl fløte

muskattnøtt, salt, pepper

Fres spinat og hvitløk i smøret. Tilsett fløten og krydderet og bare la det trekke noen få minutter. ( Så det holder seg varmt )

Smaker godt med kokt gulrot til.

Lykke til!smiley

Image Thumbnail

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *