Brystkreft.

BRYSTKREFT. ROSA – SLØYFE – AKSJONEN.

I dag starte Rosa – sløyfe – aksjonen. Aksjonen gjør en utrolig god jobb. Formålet med aksjonen er å gi mennesker over hele landet økt kunnskap om brystkreft, samtidig som det samles inn penger til økt forskningsinnsats og til å bekjempe sykdommen. Den kommende måneden farges Norge i rosa i solidaritet med brystkreftrammede.

Brystkreft er den mest utbredte kreftformen her i den vestlige verden. De siste årene har statistikken i Norge gått litt ned, men det er fortsatt omlag 2500 norske kvinner som får brystkreft hvert år. ( I 2001 var det 2700 som fikk diagnosen. ) Samtidig er det stadig flere som overlever sykdommen. I dag blir 3 av 4 friske. Hovedårsaken til denne utviklingen er først og fremst at det er blitt høyere kunnskap i befolkningen, bedre behandling og økt forskningsinnsats.

Da jeg selv ble rammet av brystkreft i 2005 trodde jeg slett ikke at jeg skulle sitte her i dag. Da hadde vi i min familie på min mors side mistet 5 damer fra 1978 – 2001, pluss min mormor som døde i 1968. 2 av dem døde da de var over 60 år, 1 av dem var 53 år og 3 av dem døde først i 40 årene. Kun en av dem hadde levd lengre enn 4 år fra diagnosen ble satt.

Jeg er hellig overbesvist om at det som har betydd mest for mitt utfall av sykdommen er at i vår familie har det vært stort fokus på sykdommen. ( Både på godt og vondt…) Vi har på en måte fått det inn med morsmelken at vi måtte være nøye med å undersøke brystene våre selv. I tillegg har vi fått utrolig god oppfølging fra legene, og behandlingen er blitt bedre og bedre. At jeg kom til behandling på et tidlig stadie har nok betydd alt for meg, da min krefttype verken var » snill » eller » lite hissig «.

Altså: Det som betyr mest for hvordan utfallet av en brystkreftdiagnose utarter seg er at den blir oppdaget på et tidlig stadie. Derfor er det utrolig viktig å undersøke brystene sine jevnlig. Menn kan faktisk også få brystkreft. Selv om det er langt skjeldnere bør også menn undersøke seg. Om noen er usikker på hvordan en undersøker seg, les denne. http://www.tv2.no/gmn/slik-sjekker-du-brystene-for-kreft-3598320.html

Aksjonen selger mannge fine effekter. På bildet ser dere et kjempefint forkle.smiley

Hvis du ønsker å støtte aksjonen kan effektene bestilles her: https://www.thebreastcancersite.com/store/key.do?&keywords=%2Bcat298-silicone&siteId=224&view=40&origin=BCS_FACE_SUPPORT_ADGROUP_PHOTO_20Jewelry_9-29

Image Thumbnail

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *