Lutefiskmiddag

Opprettet av Siv Arntzen sø., oktober 23, 2011 20:06:15

Julen nærmer seg. Selv om det enda er 2 mnd. igjen til lille juleaften igjen vet vi at det for mange venter flere gode julemiddager før den tid. Det er både diverse julebord og andre tilstellninger hvor julemat blir servert. For de mange som ønsker å holde vekten stabil og for de som av helsemessige eller andre årsaker spiser lite karbohydrater kan det være en utfordring i denne tiden med så mange fristelser over alt. Ikke bare store gode middager, men for ikke å snakke om store dessertbord. Hvis man tenker at man kan spare inn og spise mest mulig gode/langsomme karbohydrater kan man kanskje unne seg litt av det man har mest lyst på, av det man ikke spiser til vanlig. Vil man kose seg med feks. litt ekstra dessert kan det være lurt å kutte eller spise litt mindre av poteten. Husk alle monner drar. Litt av alt er det ingen fare, men derimot » alt av alt «, gjør oss trøtt og daff og trigger oss til å spise enda mer av alt.

Her er i alle fall et alternativ tilbehør til lutefisk. Jeg har byttet ut poteter med brokkoli og blomkål, så har jeg laget ertepure i stedet for erterstuing.

Da har jeg et måltid bare på reine gode råvarer uten mel og stivelse.smiley

Kok eller bak lutefisk i ovnen på vanlig måte. Jeg bruker å bake den i ovnen. Syntes den blir best da. Da får jeg silt av væsken som fisken slipper etter hvert, og fisken holder seg fastere. Jeg legger fisken i langpanna noen timer før jeg skal bake den. Strør på salt. Før jeg setter den i ovnen siler jeg av væsken som fisken har sluppet. Legg aliminiumsfolie over og bak i ovnen på 225 grader ca. 30 min. Hvis fisken fremdelses slipper væske siler jeg ev den en gang eller to under baking.

 

Ertepure:

Frosne grønne selskapserter. Kok i lettsaltet vann 3-4 minutter. Sil av vannet og mos de i f.eks. stavmikser. Ha tilbake i kjelen og tilsett 2 ss smør. ( på 1 pk. erter ) Rør rundt og smak til med litt salt og pepper. I ertepureen kjenner man virkelig den gode smaken av erter.

 

Kok blomkål og brokkoli i lettsaltet vann. Kok gulrot for seg.

Steik bacon og server gjerne med litt dionsennep.

Nydelig lutefiskmiddag hvor potet ikke er savnet i det hele tatt.

Håper dette kan være til hjelp til dere som har spurt om alternativ.smiley

Lykke til!

 

Image Thumbnail Image Thumbnail

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *