Kyllinggryte med blåmuggost

Det spises mye kylling i forskjellige varianter her hos oss. I går prøvde jeg ut en ny variant fra Siv`s » ta hva man har » fantasier. Jeg lover at dette smakte nydelig. Særlig hvis du liker blåmuggost. Jeg trodde ikke jeg syntes blåmuggost var noe særlig, men det var før jeg smakte den. Syntes både den luktet og så vond ut. Men neida…. nå har jeg fått helt dilla på den. Jeg har foreløbig bare smakt en type som skal være en mild sort. Tine sin Selbu blå.smiley

Ingredienser 4 personer.

4 kyllingfileter. Skjær i biter, kryddre med salt og pepper å brun på panna.

1 rød paprika

1 purreløk

1 blomkål

1/2 el. en liten brokkoli

1 kinesisk hvitløk

salt / pepper

75 g blåmuggost

1 pk fløte

raspet parmesan eller annen raspet ost

Skjær opp blomkål og brokkoli og forvell et par minutter i kokende vann. Sil av vannet.

Skjær opp de andre grønnsakene og bland med blomkål og brokkoli. Legg grønnsaker og kyllingbiter blandet i en ildfast form. Kryddre med salt og pepper. Skjær blåmuggosten opp i biter og fordel innimellom det andre. Slå fløten over. Strø ost på toppen.

Gratineres i ovnen på 200 – 225 grader ca. 30 min.

Smaker fantastisk! Lykke til! smiley

Image Thumbnail Image Thumbnail

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *