Gratinert tørrfisk

Opprettet av Siv Arntzen sø., mai 20, 2012 22:42:44

Grilla tørrfisk er veldig godt. Man kan gjøre det på mange måter og man kan bruke forskjellig tilbehør til. Denne gangen har jeg valgt å lage en mos av gulrot og søtpotet, gratinerte tomater og hvitløksmør med basilikum som tilbehør.

 

Ingredienser:

Ferdig utvannet tørrfisk

Kryddre serveringsstykker av fisk med salt og pepper. Stek de i smør på varm panne så de blir gylden brunet på begge sider. Legg fiskesykkene over i ildfast form. Smør hvitløkssmør på hver bit. Sett fisken i ovnen på 200 grader ca. 15 min. Sett på grlllelementet på ovnen og gratiner det rett før servering. Pass på under gratinering at det ikke svir. Kan lønne seg å ikke forlate ovnen. Når det først begynner å bobble går det veldig fort.

 

Skjær tomater i to. Legg i ildfast form. Strø litt salt på og legg en liten dasj med hvitløkssmør på hver av de. Sett i ovnen sammen med fisken. Disse gratineres også sammen med fisken.

 

Hvitløksmør med basilikum:

Smør ( ca. 2 ss ), 1 kinesisk hvitløk, fersk basilikum. Kjøres sammen i stavmikser til en jevn smørklump.

 

Mos:

1 søtpotet, 3 – 4 gulrøtter. Skrell, skjær i biter og kok myke. Slå av vannet. Mos det med stavmikser eller for hånd. Slå 1 – 2 dl fløte over, kryddre med salt og pepper. Kok opp, slå ned varmen og la det stå på lav varme til servering.

 

Deilig middag. Lykke til!smiley

Image Thumbnail Image Thumbnail
Image Thumbnail

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *