Pepperkaker

Opprettet av Siv Arntzen ti., desember 18, 2012 22:35:31

Pepperkaker er julekake nummer 1. Det er noe med den krydrete smaken og lukten som gir umiddelbar julestemning.

75 gram smør

3 ss fløte

2 ss sukrinmelis

2 ss tagatesse

2 dl finmalt mel av skoldede mandler 3 ss kokosmel 1/4 ts nellikk

1/4 ts ingefær 1/4 ts pepper 1 ts kanel 1/2 ts bakepulver

Smelt smøret på lav varme en kjele. Rør inn fløten og la blandingen kjølne litt. Bland alt det tørre, pass på at blandingen blir klumpfri. Rør det inn i smøret. Sett kjelen kaldt i kjøleskapet. Kjenn på den av og til. Konsistensen skal være slik at du lett kan trille deigen. Ca. 1 time hos meg er passelig.

Når du skal bake ut deigen, er det viktig å ta litt om gangen, slik at ikke deigen blir knadd for varm. Da faller den fra hverandre, og må avkjøles igjen. Ta litt deig, og kna den raskt i hendene før du kjevler den ut. Du kan du enten drysse litt kokosmel på deigen eller smøre litt flytende cocosa på den hvis deigen setter seg fast på kjevlen. Trykk ut figurer og legg på et bakepapirkledt stekebrett. Stekes midt i ovnen ved 175 grader i cirka 8 minutter. La de avkjøle seg på stekebrettet. Oppskriften rekker til 1,5-2 brett med små pepperkaker.

Hvis du ikke vil lage figurer men runde peppernøtter i stedet kan du dele deigen i to, Rull pølser ca 2 cm i diameter. Skjær opp i 1/2 cm tykke biter. Form de til runde peppernøtter / kjeks. Pepperkakene er myke i romstemperatur. For sprø(ere) pepperkaker må de oppbevares i kjøleskapet og spises kalde. Og du: Pynt de gjerne med glasur laget av sukrinmelis og vann!

Image Thumbnail

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *