Sunn karamellpudding

Opprettet av Siv Arntzen on., desember 26, 2012 14:34:23

Hjertelig til lykke med julen!smiley

Karamellpudding til dessert på 1. juledag er tradisjon hos oss. I år hadde jeg bestemt meg for å lage 2 puddinger. En vanlig slik jeg alltid har laget den og en sunnere variant uten sukker med tagatesse som erstatning. Tagatesse er helt supert å bruke siden det lar seg gjøre å lage karamell av det noe som ikke lar seg gjøre med sukrin. I tillegg ligner tagatessen mer på vanlig sukker på smak.

Gjorde en liten blindtest på de her hjemme ved å la de andre smake på en liten bit av hver for å finne ut om de kjente forskjell på smaken på puddingene. De viste da selvfølgelig ikke hva som var den » vanlige » og hva som var den » sunne «. Den ene tippet feil, den andre tippet rett og den tredje kjente ingen forskjell. Den som tippet rett tror jeg kun hadde flaks fordi konklusjonen er at det er ingen smaksforskjell av betydning. Hadde det vært en pudding laget med tagatesse hadde ingen reagert på det. Så heretter « ingen » karamellpudding laget med sukker mer her i huset.

Her er min oppskrift:

Karamell:

2 dl tagatesse smeltes og røres i til den får en fin gyllen brun farge. Glaser formen med karamellen. Skyll formen i varmt vann først så den er litt varm når du heller karamellen i.

Pudding:

6 egg

7 dl melk

3 dl fløte

2 ss tagatesse

1 1/2 ts vaniljepulver

Pisk eggene og tagatessen lett sammen. Ha i melk, fløte og vaniljepulver og pisk alt sammen. Slå blandingen over i formen gjennom dørrslag.

Stekes i vannbad ved å ha vann i langpanna og settes nederst i ovnen. Forvarm ovnen til 150 grader. Sett inn puddingen og slå ovnen ned til 115 grader. La puddingen stå i ovnen 3 – 4 timer. Til den er stivnet.

Lykke til!smiley

Image Thumbnail Image Thumbnail

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *