Utvannet tørrfisk med gulrotstuing og bacon

Opprettet av Siv Arntzen ti., januar 29, 2013 17:53:09

Tirsdag har alltid vært dagen for fiskemiddag. I min barndom en gang på 1960/70-tallet var det fast takst i de fleste hjem. Mandag var det alltid rester fra søndag som uten unntak besto av kjøttmiddag. I dagens samfunn er fisk blitt mer og mer delikatesse og spises like gjerne på søndag som ellers i uka. Men hva gjør vel det….. fisk på søndag, restefisk på mandag og fisk igjen på tirsdag……

De fleste av oss får i oss for lite omega 3. Den beste kilden til omega 3 er som kjent fisk, å da spessielt fet fisk som laks, ørret og makrell. Uansett fisk,sunt og næringsrikt så det er bare å pøse på.

Denne tirsdagen ble det så enkelt og godt som:

Utvannet tørrfisk med gulrotstuing og bacon. Samme retten går fint å lage med annen fisk i stedet, som feks. torskefilet, steinbitfilet eller kleppfisk.

 

Ingredienser:

Utvannet tørrfisk ( ca. 150g pr. person )

Kok opp lettsaltet vann og la fisken trekke I 10 – 15 min.

 

Gulrotstuing:

3 – 4 gulrøtter pr. person

vann

melk el. fløte

johannesbrødkjernemel

1 – 2 ts malt muskatt

salt og pepper

Skrell og skjær gulrøtter opp i terninger. Legg de i en kjele og ha på væske halvt om halvt med vann og melk så det dekker gulrøttene. La det småkoke til gulrøttene er blitt møre. Jevn med jhbkm. Ha i litt og litt og rør til det blir passé tykt. Blir fort for tykt om du har i for mye, så prøv deg frem. Tilsett muskatt og smak til med salt og pepper. For å gi ekstra fin farge på stuingen kan du bruke en stavmikser og mos litt slik at noe av gulrøttene blir helt finmoset. ( Trengs ikke ).

Server med forvellet brokkoli og sprøstekt bacon.

 

Nyyyydelig! Lykke til! smiley

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *