Grillet hvalkøtt med grillede grønnsaker

Opprettet av Siv Arntzen ma., juni 24, 2013 19:14:53

Hvalkjøtt er noe med det reneste kjøttet man kan finne. Fra min oppvekst husker jeg hvalkjøtt med potet og makaroni som en av mine favorittmiddager. Da var kjøttet rullet i mel med salt og pepper, stekt sammen med masse løk, og kokt i sky av utkokt panne. Dette var som jeg husker det, nydelig godt.

For mitt kosthold i dag inneholdt det alt for mye stivelse. Stivelse i poteten, stivelse i makaronien og stivelse i melet som kjøttet var rullet i. På ingen måte noen kritikk av mine foreldre som laget det slik, men med dagens viten om hva mye stivelse gjør med kroppen vår velger jeg andre varianter, og jeg lover…det smaker også nydelig godt.smiley

Fremgangsmåte:

Skjær hvalkjøtt i tynne, tynne skiver opg legg i marinade noen timer før grilling.

Marinade:

2 dl olivenolje

1 ss salt

1 ss pepper

frisk basilikum

frisk kruspersille

1/2 chili

1 kinesisk hvitløk

sitrondråper av 1 skive sitron

Bland alt i stavmikser og kjør til alt er knust og blandet. Legg kjøttet i en skål eller plastpose og slå marinaden over.

 

Grønnsakspakker:

Lag passe store grønnsakspakker. Skjær opp det du måtte ønske av grønnsaker og legg på aliminiumsfolie som er penslet med rapsolje. Strø salt og pepper over grønnsakene. Om du ønsker litt mer smak syntes jeg det godt å bruke noen biter fetaost og et par teskjeer av rapsoljen de ligger i ( fra Lofoten Gårdsysteri ) sammen med grønnsakene. Kan også bruke en god olivenolje med litt smak på, eller friske urter. Bruk fantasien både når det gjelder grønnsaker og smakstillsetninger.smiley

Grønnsakene jeg som oftes bruker er: Paprika, rød løk, sjampinjong, squash, aubergine, tomat, søtpotet.

 

Da er det klart for grilling! Grønnsakspakkene trenger ca. 15 min på grillen mens hvalkjøttet så hvidt skal tørtse grillen. Pass på å ikke steik kjøttet for mye, da blir det bare seigt og hardt.

 

Nam, nam…. Lykke til!smiley

Image Thumbnail Image Thumbnail

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *