Avslutning av kurs

8 ukers intensivt livsstilsendringskurs avsluttet.

Etter 8 ukers intensivt kurs er jeg både glad og stolt over hva disse kursdeltakerne har fått til.

Noen av de som begynner på kurs hos meg har et mål om vektnedgang. Andre har mål om å komme i bedre form og få mer og bedre energi, og noen har til og med et mål om vektoppgang.

Det som jeg syntes er flott og observere er at min kostholdsfilosofi passer de aller fleste. Mitt største fokus overfor kursdeltakerne er helsegevinsten man oppnår ved å spise sunn og næringsrik mat. Får man en kropp i balanse med å gi den ordentlig drivstoff som den kan nyttiggjøre seg av er man spart for mange plager og i tillegg forebygger flere tilstander og sykdommer. Bruker også en del tid på å snakke om hva forskjellig mat gjør med kroppen, og hvor viktig sammensettingen av de forskjellige næringsstoffene er.

Det handler ikke om at man må kutte ut alt man er glad i og vant til, men heller om å gjøre noen lure valg, skille mellom hverdag og fest, og finne en måte og leve på som passer den enkelte. Legger stor vekt på at dette ikke er en kur eller diett men veien mot bedre helse.

Aktivitet er også et viktig tema i en livsstilsendring. Klarer man å få til litt eller noe er det så mye, mye bedre enn ingen ting. Det skal så utrolig lite ekstra til for at trening gir en stor helsegevinst.

Så er det jo slik at det ikke er bare kosthold og trening som påvirker vår livsstil. Det er mange faktorer som spiller inn. Dette prater vi selvfølgelig også om.

Det som gleder meg stort og gjør at jeg bare måtte skrive dette blogginnlegget er at på siste kurskveld i går så gir alle deltakerne ( 1 ikke til stede ) utrykk for at de har hatt utbytte av kurset og ønsker videre oppfølging. Alle har kjent på sin kropp at dette gjør dem godt. Det er enten det er snakk om vektnedgang eller hva nå målet måtte være.

En livsstilsendring gjøres ikke på 8 små uker. Det tar lang tid å endre vaner som man har hatt i årevis og det tar lang tid å gi nye vaner tid til å bli varige vaner. Men, jo mer kunnskap man får, og ved å kjenne på en kropp som fungerer bedre, er det større sjanse for at endringene blir varige.

Resultat etter 8 uker 6 deltakere:

– 25,2 kg , gj.sn. – 4,2 kg. pr.person. Dette er en optimal vektnedgang i forhold til at det ikke skal gå for fort ned, og at vektreduksjonen skal bli varig.

Utsagn fra deltakerne: Mer energi, bedre form, bedre sinnsstemning, gått ned i vekt, føler seg mer vel, føler ikke å forsake noe, ++++

Gleder meg til forsettelsen!

For andre som måtte ønske å begynne på kurs hos meg regner jeg med å starte opp nytt kurs til høsten.

Ønsker alle en fin sommer med god, næringsrik, ekte ren og naturlig mat og aktiviteter som du liker.

 

livsstilsendring

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *