Havrekjeks

Hjemmelaget kjeks er både raskt og enkelt å lage. Disse nydelige havrekjeksene egner seg både til hverdag og fest. Enten det er til frokostbordet eller til kveldskos med ost og syltetøy, eller marmelade.

Ingredienser:

6 dl øko havregryn

2 dl melk

50 g smør

1 ss honning

2 dl øko siktet speltmel

1 ts salt

1-2 ts kardemomme

1-2 ts kanel

2 ts bakepulver

Fremgangsmåte:

Hell melken over havregrynene og la det stå å trekke i ca 10 min. Smelt smør og rør inn honningen. Bland det andre og rør det inn sammen med havregrynene. Slå smør og honningblandingean over og kna sammen. Rull små kuler og trykk flate til passe store kjeks på bakepapirkledd stekebrett.

Stekes på 200 grader ca 15 min. Avkjøl på rist og oppbevar i tett boks.

Eksempel på alternativer som kan tilsettes: Valgfrie hakkede nøtter, mørk sjokoladenips, tranebær.

Lykke til!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *