Energibar med havre og nøtter

Hjemmelaget energibar er supert påfyll før eller etter en treningsøkt, når du er ute på tur eller bare som et litt sunnere mellommåltid. Så hvorfor ikke bare lage dem selv? Det er sett ikke vanskelig, du har full oversikt over hva de inneholder, og de er fulle av næringsstoffer og deilig smak.

Ingredienser:

150 g blandede usaltede nøtter (feks. cashew, pistasj, pecan)

150 g havregryn

2 ss chiafrø

50 g tørkede tranebær

2 ss kakaonips (kan sløyfes)

30 g smør

150 g fibersirup

50 gram sukrin gold

1 ts salt

1 ts vaniljepulver el 5 dråper stevia vanilje

10 dråper appelsinolje

Fremgangsmåte:

Bland nøtter og knus i stavmikser. Smelt smøret på passe varm panne, tilsett sukrin gold, fibersirup, salt, stevia og appelsinolje. Rør så det blandes godt akkurat under kokepunktet. Tilsett de hakkede nøttene, chia frøene og tranebærene. Fortsett å rør til det har blandet seg godt, og er blitt en seig masse. Strø kakaonips over og rør det litt inn. Kle en liten form med bakepapir ( 20 x 30 cm ) og hell masse over i. Sett i kjøleskap til det stivner. Bruk en skarp kniv og skjær opp i passe store biter. Oppbevar i tett boks i kjøleskap.

Lykke til!

Nammis!:-)

2 hendelser på “Energibar med havre og nøtter”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *