Lofoten- vandring mellom himmel og hav med smak av Lofotens matdelikatesser 17-24 august 2021

Lofoten – Vandring mellom himmel og hav 

Norges vandring

Dato: 17-24 august 2021

Velkommen til vandring mellom himmel og hav med smak av Lofotens matdelikatesser med Siv og Kaisa

Lofoten må oppleves i løpet av livet! Vi har gleden av å ta deg med på magiske opplevelser i Lofoten. Vi opplever kysten, fjelltopper, havet, rorbulivet, fisketur, god mat og en sosial og hyggelig aktiv ferie.

Lofoten skiller seg ut med sine spisse fjelltopper og med havutsikt fra alle kanter. De vakre turkise fargede strendene virker eksotiske og gir kontrast med den ville naturen. På denne vandringsuken vil du oppleve magiske utsiktspunkter fra ulike fjelltopper.

Høydepunkt

  • Vandring i magiske omgivelser mellom himmel og hav i Lofoten
  • Fjell og kystvandring med unike strender i Lofoten
  • Mindfulness på Hauklandstranden
  • Smak av Lofoten –  lokale ferske råvarer fra hav og land
  • Båttur med fisketur på Lofothavet
  • 5 netter overnatting på rorbu (Reine og Ballstad) og 2 netter på brygga i Svolvær med flott avslutningsmiddag
  • Liten gruppe med kun damer (to guider begge utdannet innen ernæring en lokalkjent guid)
  • Vi opplever flere steder i løpet av uken- Reine- Ballstad -Henningsvær- Svolvær
Magisk vandring
Lofoten gårdsysteri

Dette er tredje året vi arrangerer denne vandringesreisen til Lofoten. Slutten av august er Lofoten behagelig med mindre turister og været pleier å være varmt og fint. Vi har optimalisert overnattingstedene, dagsturene og har stor fokus på matopplevelser.

Her bor vi- Rorbuliv og bryggehotell
I den vestlige delen av Lofoten, ved Reinefjorden, ligger det kjente rorbuanlegg Reine ved bryggekanten og med majestetiske Lofotfjellene. På sommerstid kan en rorbuopplevelse by på midnattsol.
Videre reiser vi til idylliske Ballstad og Hemmingodden Lodge som er nyåpnet. Tradisjonelle, moderne, komfortable og sjelfulle rorbuer som alle har en historie å fortelle. Vi bor ca 4 (max 6) damer på rorbu med flere soverom (delt dobbeltrom). Det er en fin opplevelse å bo så nær bryggekanten i rorbu i felleskap med andre damer.
Vi avslutter uken i Svolvær som ofte defineres som «Lofotens hovedstad». Vi skal bo på det nyåpnet Thon hotellet som ligger rett ved bryggekanten. Her bor vi på superior rom med utsikt. (mulighet for enkeltrom på hotell mot tillegg). Svolvær har småflyplass og anløp for både Hurtigruta, ferge og hurtigbåt, og er et kommunikasjonsknutepunkt for hele øygruppen. I Svolvær er det et rikt utvalg av overnattingsmuligheter, butikker, gallerier og spisesteder.

Lofotens delikatesser
Fokus på lokale ferske delikatesser fra Lofoten under hele vandringsuken. Vi skal nyte fersk fisk, lokale oster, Hvalkjøtt carpaccio og Baccalao står selvsagt på menyen.

Dine reise- og vandringsledere
Siv og Kaisa er begge lidenskapelig opptatt av sunn mat og naturopplevelser. Og foretrekker å bruke naturen som treningsarena. Både fysisk og mentalt styrke.
Siv Arntzen er født og oppvokst i Vestvågøy i Lofoten og er lokalkjent i fjellene. Hun er utdannet personlig trener, kostholdsveileder og helsecoach. Hun er godt bevandret i Lofotfjellene og har guidet flere grupper opp igjennom årene. Hun gleder seg og ønsker deg velkommen til sitt hjemsted.
Siv sin blogg: www.blogg.treningkostoghelse.com. Kaisa Hafredal er turleder i DNT. Hun er utdannet kostholdsveileder og NLP coach. Og driver firmaet Balanse i hverdagen og har arrangert vandringsreiser på 8 året.
Siv og Kaisa ønsker deg velkommen til Lofoten!

Tilbakemelding fra tidligere deltager;
Eva Hansen, som nå klar for sin fjerde reise med Kaisa Hafredal:
«Vandringsturene med Kaisa kan jeg anbefale på det varmeste. Hun er en fantastisk reiseleder. Blid og positiv og «ser» alle i gruppen sin. Lofoten ble mitt livs reise. Reisende august 2019. Turene var veldig fine og båtturen hvor vi fisket selv var super! Reisende august 2019.

Vandringsnivå/Terreng – Krevende
Nivå: Krevende
Sporty vandring som passer for deg som er i god fysisk form. Det kreves at du har erfaring med å gå i ulendt terreng med bratte stigninger. Nord-Norge har mye vær og du må være forberedt på at været aldri kan garanteres. Sporty menes også at en klarer å nyte naturopplevelsen med det været som er.
Terreng: En god del stein med kupert terreng, og ellers fin sti langs kyst og fjell. Enkelte bratte opp og nedstigninger. Noen partier kan for noen virke luftige. Som turledere setter vi sikkerhet høyest.

Praktisk info. Godt fottøy er et must og terrenget krever solide inngåtte gortex fjellstøvler. Pakk med både lette og noen varme klær. Og vindjakke og regntøy. Ta gjerne med en stor drikkeflaske og en lett dagstursekk med sitteunderlag. Ha alltid buff, hansker og regntøy liggende i tursekken! NB! Været kan vi aldri garantere. Statistisk sett så er august en meget solrik og varm måned.

Helsekrav til deltagelse på denne reisen er at du er i alminnelig god form og har erfaring med å vandre i kupert terreng. Du bør også kunne vandre i normalt tempo og ikke ha pågående skade i kne, bein eller hofte som vil hindre gruppen underveis på fotturen.

Norge, Lofoten – Store naturopplevelser med smak av Lofotens delikatesser 
PROGRAM 17-24 AUGUST 2021

Inkludert:
Ferge Bodø – Moskenes
Transport og frakting av bagasje mellom overnattingsstedene/ferge
Transport til/fra alle turene
Båttur /fisketur ut på Lofothavet- inkludert alt nødvendig utstyr
5 overnattinger på idylliske rorbuer og 2 overnattinger på nyåpet hotell i Svolvær
Fokus på lokale ferske råvarer
4 middager (uten drikke) med Lofoten delikatesser fra hav og land
2 lunchpakker til turene
Liten gruppe med 2 turledere som tar godt vare på gruppen
Ikke inkludert :Reise til Bodø fra ditt hjemsted. Reise hjem fra Svolvær
Obs! Oppmøte i Bodø og gruppen avslutter i Svolvær. Fly er ikke inkludert. Siden avreisestedet kan bli fra hele landet er det utfordrende å inkludere en flybillett i reisepakken.

Pris: 19 500,- i delt dobbeltrom (enkeltrom på hotellet er mulig mot tillegg)

Depositum kr 2000,- Bindende påmelding. Om reisen blir avlyst fra vår side refunderes depositum.

Resterende innbetaling 45 dager før avreise. Flybilletter bestilles på egenhånd. NB! Flybilletter kjøpes når minimum antall deltaker er bekreftet 1 juni 2021.

Påmelding: post@balanseihverdagen.no Telefon Kaisa: 957 94 385 Telefon Siv: 472 64 050

Dag for dag program

Dag 1 Ankomst Lofoten tirsdag 17 august
Oppmøte Bodø fergeleie senest innen kl 14.30
Her samles gruppen fra hele Norge og fraktes i felleskap videre fra Bodø kl 15 med ferge til Moskenes (3,5 t). Felles transport videre til rorbuanlegg. (kun 10 minutter) Innkvartering på Reine rorbuannlegg før felles middag. Velkomstmiddag med fiskesuppe og hvitvin på hotellets koselige restaurant.

• Overnatting: Reine Rorbuanlegg 2 netter (inkludert velkomstmiddag og frokost). Vi bor ca 4 (max 6) damer på rorbu med gode fasiliteter og opptil flere soverom og bad. Reine Rorbuer ligger ved Reinefjorden, omgitt av Lofotfjellene, og tilbyr tradisjonelle rorbuer som er nylig oppusset. Det finnes flere serveringsteder, cafeer og små butikker like ved.

Dag 2 Reinebringen og lunch på Reine onsdag 18 august
Etter frokost går vi rett ut døren av vår rorbu for å bestige Reinebringen som ligger rett bak Reine rorbuanlegg. Vi går de nybygde sherpa trappene som består av 1560 stein trappetrinn opp til Reinebringen (448 moh). Trappen stod ferdig i juni 2019 og har blitt en stor turist attraksjon. Fra toppen har vi majestetisk utsikt over Reine og til fjellpartiene rundt. For de som ønsker går vi videre helt opp til enden av stien. Lunch kan nytes i Reine når vi kommer tilbake fra turen. Det blir egentid i området og middag på valgfritt spisested (ikke inkludert).
• Distanse/tid: Reinebringen 448 moh – Ca 2,5 timers vandring + pauser. 450 m bratt opp-/nedstigning

Dag 3 Tur til Ryten og Kvalvikastranda torsdag 19 august
Etter frokost sjekker vi ut og transporteres til Fredvang (ca 40 min). Her går vi til Ryten ( 542 moh) som har panoramautsikt i alle himmelretninger. Her har vi utsikt ned mot den populære Kvalvikastranda som vi skal gå videre ned til. Kvalvikstranda er en av Lofotens mest besøkte strender. Det vil dere skjønne når vi kommer dit. Omgitt av spisse fjell, grønne lier og hvit sand kan man ikke kjenne noe annet enn idyll. Her kan vi nyte stranden før vi fortsetter over neste fjell og ned dalen. Videre blir vi fraktet østover i Lofoten til Ballstad (ca 40 min). Her skal vi overnatte 3 netter i rorbu på Hemmingodden Lodge. I kveld skal vi spise middag langs bryggekanten på rorbuanleggets restaurant (middag inkludert uten drikke).

• Distanse/tid: Ryten 542 moh- Kvalvika. – Ca 5 timers vandring + pauser. ca 800 m moderat oppstigning- bratt nedstigning. Lunch kjøpes med fra Reine.

• Overnatting: Ballstad, Hemmingodden Lodge 3 netter (inkludert frokost, 2 middager + 2 lunchpakker til vandring ) Vi skal nyte lokale ferske delikatesser fra Lofoten på alle felles måltider.

Dag 4 Topptur til Nonstinden- Fisketur på havet i Lofoten fredag 20 august
Etter en god frokost starter vi med en kort transportetappe. I dag skal vi bestige flotte Nonstinden. Vi starter oppstigningen mot Nonstinden (459 moh) og går tilbake til Ballstad via Græna. Første del av turen går bratt opp til Nonstinden, og bratt ned til Græna. Derfra går vi i lett kupert terreng langs havet tilbake til Ballstad. Fra Nonstinden ser vi det aller meste av Lofoten. Er det klarvær kan vi nyte utsikt både mot Steigen, Værøy og Røst. Fra Græna går vi langs den nydelige Nappsstraumen som fører fiskebåtene ut til storhavet. En fantastisk tur som byr på det meste.
På ettermiddagen (værforbehold) drar vi ut med fiskebåt for å fange vår egen fisk. På tidligere båttur fikk damene 54 kg fisk og vi så havørnen fly over oss når vi hadde sløyet fisken og kastet den over bord. En helt unik og magisk opplevelse! Vi nytet et herlig fiskemåltid sammen på kvelden. (inkludert uten drikke)

• Distanse/tid: Nonstinden 459 moh.- Ca 4 timer vandring + pauser. 450 m opp-/nedstigning. Lunchpakke inkludert

Dag 5 Topptur Himmeltind og Haukland stranden og Lofoten ysteri lørdag 21 august
Etter frokost transporteres vi til Haukland stranden (ca 20 min). Vi bestiger Vestvågøy høyeste topp Himmeltind (931 moh). Himmeltinden byr på spektakulær utsikt utover havet og resten av Lofoten. Terrenget går bratt oppover og nedover. Turen har ingen spesielt luftige partier. Når toppen er nådd er garantert slitet på turen oppover glemt. Utsikten byr på blant annet de mange hvite strendene som ligger rundt fjellene, som Hauklandstranden som flere reiseeksperter har kåret til en av verdens vakreste strand. Vi inntar vår medbrakte lunsjpakke underveis. Vel nede fra Himmeltinden skal vi nyte Hauklandstranden med uttøying og mindfulness (Værforbehold). På veien hjem stopper vi på Lofoten gårsdsysteri som produserer økologiske oster og andre spennende lokale produkter som vi kan kjøpe med hjem før vi returnerer til Ballstad. Det er også tid for en stopp på lokal butikk og vinmonopolet for eventuelt å kjøpe litt vin til å nyte på rorbuen på kvelden. Kvelden fri for middag på egenhånd. (kan lage egen middag på rorbuen)

• Distanse/tid: Himmeltind 931 moh – Ca 5 timers vandring + pauser. 930 m bratt opp-/nedstigning. Lunchpakke inkludert

Dag 6 Topptur Festvågtinden og egentid Henningsvær søndag 22 august
Etter frokost og utsjekk transport vi til Henningvær for å bestige Festvågtinden som ligger majestetisk til. Festvågtinden som er en av de mest populære toppene i fjellparadiset. Fra toppen er det fantastisk utsikt mot Henningsvær og utover Lofoten. Etter turen er det egentid i Henningsvær hvor du kan nyte et koselige kafebesøk. Klatrekafeen eller Lysstøperiet er virkelig verdt et besøk. I Henningsvær kan man rusle rundt å se i de forskjellige nisjebutikkene som ligger her. Glassblåseriet eller Henningsvær galleriet er også verdt et besøk. Lokalbuss til Svolvær på ettermiddagen. Vi spiser på den kjente restauranten «Du verden» langs bryggen i Svolvær på kvelden.
Distanse/tid: Festvågtinden 541 moh- Ca 3 timer vandring + pauser. 550 m bratt opp-/nedstigning.

• Overnatting: 2 netter i delt dobbeltrom i Superior rom med ustiskt på Thon Hotel Svolvær (det nye hotellet som åpnet juli 2021) m/frokost og en 3 retters avslutningsmiddag. Fokus på lokale ferske delikatesser fra Lofoten på alle felles måltider. Bagasjen blir fraktet til hotellet med transporten på morgen.

Dag 7 Topptur i Svolvær Fløya og Djevelporten (591 moh) og avslutningsmiddag mandag 23 august
Vi nyter en god lang frokost på hotellet vårt i Svolvær før vi går rett på topptur fra hotellet. Rett ovenfor Svolvær ruver fjellet Fløya. Turen, som foregår delvis i en sherpatrapp, er bratt med en luftig avslutning. Underveis passerer du den spektakulære fjellformasjonen Djevelporten (591 moh). Her har vi panoramautsikt over Svolvær. Vi er nede tidlig formiddag. I dag er det tid til både sightseeing og annet i Svolvær. Det blir flott 3 retters avslutningsmiddag på kvelden. (inkludert uten drikke)
Distanse/tid: Fløya og Djevelporten (591 moh) – Ca 3 timer vandring + pauser. 590 m bratt opp-/nedstigning. Lunchpakke fra bakeri eller annet i Svolvær (eller vente med å spise lunch til vi er tilbake fra dagen tur)

Dag 8 Hjemreise fra Svolvær tirsdag 24 august
Gruppeturen avsluttes i Svolvær. Vi nyter ukens siste frokost. Svolvær lufthavn ligger 10 min unna sentrum. Herifra går det fly via Bodø tilbake til Oslo, eller videre til ditt endelig hjemsted. Alternativ er å ta hurtigbåt/hurtigruten til Bodø på egenhånd og fly hjem derifra. Fra Svolvær går det også buss til Leknes eller Evenes flyplass. Det finnes mange alternativ for retur reise. Kanskje du vil bli igjen noen dager?

Vandringsnivå/Terreng – Krevende
Nivå: Krevende
Sporty vandring som passer for deg som er i god fysisk form. Det kreves at du har erfaring med å gå i ulendt terreng med bratte stigninger. Nord-Norge har mye vær og du må være forberedt på at været aldri kan garanteres. Sporty menes også at en klarer å nyte naturopplevelsen med det været som er.
Terreng: En god del stein med kupert terreng, og ellers fin sti langs kyst og fjell. Enkelte bratte opp og nedstigninger. Noen partier kan for noen virke luftige. Som turledere setter vi sikkerhet høyest.

Praktisk info. Godt fottøy er et must og terrenget krever solide inngåtte gortex fjellstøvler. Pakk med både lette og noen varme klær. Og vindjakke og regntøy. Ta gjerne med en stor drikkeflaske og en lett dagstursekk med sitteunderlag. Ha alltid buff, hansker og regntøy liggende i tursekken! NB! Været kan vi aldri garantere. Statistisk sett så er august en meget solrik og varm måned.

Helsekrav til deltagelse på denne reisen er at du er i alminnelig god form og har erfaring med å vandre i kupert terreng. Du bør også kunne vandre i normalt tempo og ikke ha pågående skade i kne, bein eller hofte som vil hindre gruppen underveis på fotturen.

Norge, Lofoten – Store naturopplevelser med smak av Lofotens delikatesser 
PROGRAM 17-24 AUGUST 2021

Inkludert:
Ferge Bodø – Moskenes
Transport og frakting av bagasje mellom overnattingsstedene/ferge
Transport til/fra alle turene
Båttur /fisketur ut på Lofothavet- inkludert alt nødvendig utstyr
5 overnattinger på idylliske rorbuer og 2 overnattinger på nyåpet hotell i Svolvær
Fokus på lokale ferske råvarer
4 middager (uten drikke) med Lofoten delikatesser fra hav og land
2 lunchpakker til turene
Liten gruppe med 2 turledere som tar godt vare på gruppen
Ikke inkludert :Reise til Bodø fra ditt hjemsted. Reise hjem fra Svolvær
Obs! Oppmøte i Bodø og gruppen avslutter i Svolvær. Fly er ikke inkludert. Siden avreisestedet kan bli fra hele landet er det utfordrende å inkludere en flybillett i reisepakken.

Pris: 19 500,- i delt dobbeltrom (enkeltrom på hotellet er mulig mot tillegg)

Depositum kr 2000,- Bindende påmelding. Om reisen blir avlyst fra vår side refunderes depositum.

Resterende innbetaling 45 dager før avreise. Flybilletter bestilles på egenhånd. NB! Flybilletter kjøpes når minimum antall deltaker er bekreftet 1 juni 2021.

Påmelding: post@balanseihverdagen.no Telefon Kaisa: 957 94 385 Telefon Siv: 472 64 050

Dag for dag program

Dag 1 Ankomst Lofoten tirsdag 17 august
Oppmøte Bodø fergeleie senest innen kl 14.30
Her samles gruppen fra hele Norge og fraktes i felleskap videre fra Bodø kl 15 med ferge til Moskenes (3,5 t). Felles transport videre til rorbuanlegg. (kun 10 minutter) Innkvartering på Reine rorbuannlegg før felles middag. Velkomstmiddag med fiskesuppe og hvitvin på hotellets koselige restaurant.

• Overnatting: Reine Rorbuanlegg 2 netter (inkludert velkomstmiddag og frokost). Vi bor ca 4 (max 6) damer på rorbu med gode fasiliteter og opptil flere soverom og bad. Reine Rorbuer ligger ved Reinefjorden, omgitt av Lofotfjellene, og tilbyr tradisjonelle rorbuer som er nylig oppusset. Det finnes flere serveringsteder, cafeer og små butikker like ved.

Dag 2 Reinebringen og lunch på Reine onsdag 18 august
Etter frokost går vi rett ut døren av vår rorbu for å bestige Reinebringen som ligger rett bak Reine rorbuanlegg. Vi går de nybygde sherpa trappene som består av 1560 stein trappetrinn opp til Reinebringen (448 moh). Trappen stod ferdig i juni 2019 og har blitt en stor turist attraksjon. Fra toppen har vi majestetisk utsikt over Reine og til fjellpartiene rundt. For de som ønsker går vi videre helt opp til enden av stien. Lunch kan nytes i Reine når vi kommer tilbake fra turen. Det blir egentid i området og middag på valgfritt spisested (ikke inkludert).
• Distanse/tid: Reinebringen 448 moh – Ca 2,5 timers vandring + pauser. 450 m bratt opp-/nedstigning

Dag 3 Tur til Ryten og Kvalvikastranda torsdag 19 august
Etter frokost sjekker vi ut og transporteres til Fredvang (ca 40 min). Her går vi til Ryten ( 542 moh) som har panoramautsikt i alle himmelretninger. Her har vi utsikt ned mot den populære Kvalvikastranda som vi skal gå videre ned til. Kvalvikstranda er en av Lofotens mest besøkte strender. Det vil dere skjønne når vi kommer dit. Omgitt av spisse fjell, grønne lier og hvit sand kan man ikke kjenne noe annet enn idyll. Her kan vi nyte stranden før vi fortsetter over neste fjell og ned dalen. Videre blir vi fraktet østover i Lofoten til Ballstad (ca 40 min). Her skal vi overnatte 3 netter i rorbu på Hemmingodden Lodge. I kveld skal vi spise middag langs bryggekanten på rorbuanleggets restaurant (middag inkludert uten drikke).

• Distanse/tid: Ryten 542 moh- Kvalvika. – Ca 5 timers vandring + pauser. ca 800 m moderat oppstigning- bratt nedstigning. Lunch kjøpes med fra Reine.

• Overnatting: Ballstad, Hemmingodden Lodge 3 netter (inkludert frokost, 2 middager + 2 lunchpakker til vandring ) Vi skal nyte lokale ferske delikatesser fra Lofoten på alle felles måltider.

Dag 4 Topptur til Nonstinden- Fisketur på havet i Lofoten fredag 20 august
Etter en god frokost starter vi med en kort transportetappe. I dag skal vi bestige flotte Nonstinden. Vi starter oppstigningen mot Nonstinden (459 moh) og går tilbake til Ballstad via Græna. Første del av turen går bratt opp til Nonstinden, og bratt ned til Græna. Derfra går vi i lett kupert terreng langs havet tilbake til Ballstad. Fra Nonstinden ser vi det aller meste av Lofoten. Er det klarvær kan vi nyte utsikt både mot Steigen, Værøy og Røst. Fra Græna går vi langs den nydelige Nappsstraumen som fører fiskebåtene ut til storhavet. En fantastisk tur som byr på det meste.
På ettermiddagen (værforbehold) drar vi ut med fiskebåt for å fange vår egen fisk. På tidligere båttur fikk damene 54 kg fisk og vi så havørnen fly over oss når vi hadde sløyet fisken og kastet den over bord. En helt unik og magisk opplevelse! Vi nytet et herlig fiskemåltid sammen på kvelden. (inkludert uten drikke)

• Distanse/tid: Nonstinden 459 moh.- Ca 4 timer vandring + pauser. 450 m opp-/nedstigning. Lunchpakke inkludert

Dag 5 Topptur Himmeltind og Haukland stranden og Lofoten ysteri lørdag 21 august
Etter frokost transporteres vi til Haukland stranden (ca 20 min). Vi bestiger Vestvågøy høyeste topp Himmeltind (931 moh). Himmeltinden byr på spektakulær utsikt utover havet og resten av Lofoten. Terrenget går bratt oppover og nedover. Turen har ingen spesielt luftige partier. Når toppen er nådd er garantert slitet på turen oppover glemt. Utsikten byr på blant annet de mange hvite strendene som ligger rundt fjellene, som Hauklandstranden som flere reiseeksperter har kåret til en av verdens vakreste strand. Vi inntar vår medbrakte lunsjpakke underveis. Vel nede fra Himmeltinden skal vi nyte Hauklandstranden med uttøying og mindfulness (Værforbehold). På veien hjem stopper vi på Lofoten gårsdsysteri som produserer økologiske oster og andre spennende lokale produkter som vi kan kjøpe med hjem før vi returnerer til Ballstad. Det er også tid for en stopp på lokal butikk og vinmonopolet for eventuelt å kjøpe litt vin til å nyte på rorbuen på kvelden. Kvelden fri for middag på egenhånd. (kan lage egen middag på rorbuen)

• Distanse/tid: Himmeltind 931 moh – Ca 5 timers vandring + pauser. 930 m bratt opp-/nedstigning. Lunchpakke inkludert

Dag 6 Topptur Festvågtinden og egentid Henningsvær søndag 22 august
Etter frokost og utsjekk transport vi til Henningvær for å bestige Festvågtinden som ligger majestetisk til. Festvågtinden som er en av de mest populære toppene i fjellparadiset. Fra toppen er det fantastisk utsikt mot Henningsvær og utover Lofoten. Etter turen er det egentid i Henningsvær hvor du kan nyte et koselige kafebesøk. Klatrekafeen eller Lysstøperiet er virkelig verdt et besøk. I Henningsvær kan man rusle rundt å se i de forskjellige nisjebutikkene som ligger her. Glassblåseriet eller Henningsvær galleriet er også verdt et besøk. Lokalbuss til Svolvær på ettermiddagen. Vi spiser på den kjente restauranten «Du verden» langs bryggen i Svolvær på kvelden.
Distanse/tid: Festvågtinden 541 moh- Ca 3 timer vandring + pauser. 550 m bratt opp-/nedstigning.

• Overnatting: 2 netter i delt dobbeltrom i Superior rom med ustiskt på Thon Hotel Svolvær (det nye hotellet som åpnet juli 2021) m/frokost og en 3 retters avslutningsmiddag. Fokus på lokale ferske delikatesser fra Lofoten på alle felles måltider. Bagasjen blir fraktet til hotellet med transporten på morgen.

Dag 7 Topptur i Svolvær Fløya og Djevelporten (591 moh) og avslutningsmiddag mandag 23 august
Vi nyter en god lang frokost på hotellet vårt i Svolvær før vi går rett på topptur fra hotellet. Rett ovenfor Svolvær ruver fjellet Fløya. Turen, som foregår delvis i en sherpatrapp, er bratt med en luftig avslutning. Underveis passerer du den spektakulære fjellformasjonen Djevelporten (591 moh). Her har vi panoramautsikt over Svolvær. Vi er nede tidlig formiddag. I dag er det tid til både sightseeing og annet i Svolvær. Det blir flott 3 retters avslutningsmiddag på kvelden. (inkludert uten drikke)
Distanse/tid: Fløya og Djevelporten (591 moh) – Ca 3 timer vandring + pauser. 590 m bratt opp-/nedstigning. Lunchpakke fra bakeri eller annet i Svolvær (eller vente med å spise lunch til vi er tilbake fra dagen tur)

Dag 8 Hjemreise fra Svolvær tirsdag 24 august
Gruppeturen avsluttes i Svolvær. Vi nyter ukens siste frokost. Svolvær lufthavn ligger 10 min unna sentrum. Herifra går det fly via Bodø tilbake til Oslo, eller videre til ditt endelig hjemsted. Alternativ er å ta hurtigbåt/hurtigruten til Bodø på egenhånd og fly hjem derifra. Fra Svolvær går det også buss til Leknes eller Evenes flyplass. Det finnes mange alternativ for retur reise. Kanskje du vil bli igjen noen dager?

VELKOMMEN TIL FANTASTISKE OPPLEVELSER I LOFOTEN!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *