Tomatisert torskegryte

Å lage fiskegryte i forskellige variasjoner får jeg aldri nok av. Elsker fisk, elsker grønnsaker. Det å bruke forskjellig fisk og forskjellige grønnsaker gjør at de aldri blir like, selv om fremgangsmåten ofte er lik. Elsker å lage mat hvor alt er sammen i en form eller gryte. Det er enkelt og tar sjelden lang tid.

Til denne gryten trenger du:

 • gulrot
 • sellerirot
 • løk
 • squash
 • grønn paprika
 • rød paprika
 • chili
 • hvitløk
 • olivenolje
 • hakkede tomater og lik mengde vann
 • salt / pepper / provencekrydder (kan sløyfes)
 • torskefilet

Her har jeg ikke skrevet hvor mye av hver ingrediens. Lag porsjonen etter hvor mange som skal spise. Her er det ingen fare hvor mye eller lite det blir av hver ting. Lag gjerne litt for mye, da har du en super lunsj til dagen derpå. Andre grønnsaker og annen fisk kan også brukes. Bruk fantasien eller rett og slett bruk det du har tilgjengelig. Alltid spennende med slike gryter.:-)

Fremgangsmåte:

Skrell og skjær opp grønnsakene, chili, hvitløk. Fres grønnsakene hurtig i litt olivenolje (ca 1/2 dl) i gryten. Slå over tomatene. La det stå å småputre i ca 30 min til grønnsakene er møre. Smak til med salt, pepper og event litt provencekrydder. Legg fiskebitene i gryten og la det trekke ca 10 min, til fisken er ferdig. Den er ferdig når den er blitt hvit og begynner å falle fra hverandre. Pynt gjerne med en liten stilk kruspersille.

Lykke til! Håper det vil smake.:-)

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *