Sommertrenig

Det er mange som tar ferie fra treningsstudioene på sommeren. Det syntes jeg er helt greit. Så lenge ferien er fra studioet og ikke er ferie fra trening. Å bruke naturen som treningsstudio gir unike muligheter. Enten man er til lands eller til vanns er det så mye man kan gjøre for å holde formen ved like eller bli i bedre form. Det som er viktig er at man gjør noe som man syntes er artig og som gir energi og glede, og kanskje noe helt annet enn det man gjør dag etter dag, uke etter uke inne på vinteren.

Om man er ute etter å trene kondisjon er det veldig enkelt. Har man løpesko er det eneste utstyr man trenger. Løpetur kan man ta hvor som helst. Man kan gjerne gå også. Det viktigste når man trener kondisjon er at man i små perioder kjenner at man puster littt tyngre. Da trigger vi hjertet og det vil utvikkle seg.smiley

Sykkel er også fantastisk. Her er det også utallige muligheter. Enten man vil sykle på stier eller på vei. Tenk alt man får se og hvor langt man kommer seg frem på kort tid.smiley

Så har vi jo alle de nydelige fjellene som bare ligger å venter på å bli besteget. De finns i alle vanskelighetsgrader, fra nesten slett, til veldig bratt. Man trenger ikke å komme høyt opp for å få fantastisk opplevelse og fantastisk utsikt.smiley

Beveger man seg til vannet er det også mange muligheter. Padling er jo blitt mer og mer populært her i Lofoten. Har ikke prøvd det selv, ( er litt pysete i vann ) men det er en av de barrierene jeg har tenkt å bryte. Seiling og annen vannsport er også knallbra trening, men jeg har liten eller ingen erfaring med det.

Så har vi jo svømming som er en av de beste treningsformer man kan bedrive. Får brukt hele kroppen. Ulempen her nord er jo at det sjelden er varmt å bade ute. Men noen bryr seg ikke med det.smiley

Så må vi ikke glemme styrketreningen. Trenger ikke mye utstyr eller maskiner for å trene litt styrke utenom studioet. Vi har kroppen vår som fint kan brukes som vekt. Velger man ut 4 – 5 øvelser som man kan gjøre ute, for eksempel etter en løpetur / sykkeltur / fjelltur 2 – 3 ganger i uka så holder vi muskelmassen ved like. Husk både kondisjon og styrke er ferskvare. Blir det ikke gjort jevnlig svinner det hen.smiley

 

Jeg har mine favorittøvelser som er enkel å få til uansett hvor.

Armhevninger: fantastisk øvelse som trener masse muskler i overkropp. Bryst i hovedsak men både armer, rygg og stabiliseringsmuskulatur er med.

Dips: Trener i hovedsak bakside arm ( grevinne armer ). Men også bryst og skuldre. Finn en stein eller bruk et trappetrinn.

Knebøy: Trener i hovedsak fremside lår, men her er også bakside lår og sete med, i tillegg bruker man mye rygg og magemuskulatur for å stabilisere. Viktig å holde ryggen rett. Hvis man vil ha litt ekstra vekt her kan man fylle 2 flasker med vann, eler finne 2 steiner med ca . samme vekt å holde i hendene.

Gående utfall: Det finns ikke bedre øvelse for ” rumpa ” ever… Selv om fremside lår er hovedsak her også så er det skikkelig god knall for baksida. En plen eller slett vei er ypperlig å bruke. Hold ryggen rett, gå med laaaange skritt samtidig med bøy i knærne, tell til 20.

Med disse 4 øvelsen har du fått trent masse masse muskler. Både overkropp og underkropp. 3X10 2 – 3 ganger i uka . Kan love deg at dette er vedlikehold. Hvis jeg skulle velge en øvelse til ville jeg valgt ” planken.

Planken: Stå på tær eller knær, hold kroppen rett, stram korsettet og hold kroppen i ro så lenge man klarer. Når en begynner å skjelve og svaie, ta en liten pause. Gjør dette 3 ganger. Du vil se at du fort klarer å stå lengre og lengre.

Dette kan man fint gjøre på ferie også. La ikke fantasien sette begrensninger. Her er noen små tips som man kan tenke på:

Heis: forbudt ( kun lovlig opp og ned med koffert ) Å springe trapper er skikkelig god trening.

Taxi: om det er mulig gå eller sykle. Tenk hvor mye mer du får se.

Finn en venn å trene sammen med det er både sosialt og morsomt.

Ønsker gamle og nye mosjonister en super sommer. Tenk å kunne møte høsten med å være i like god form, eller blitt i bedre form…….høres ikke det fantastisk ut. Det er kun deg selv det kommer an på.. Vi har et liv, vi har en kropp, gjør det beste for den!smiley

Sommersmil fra Sivsmiley

Image Thumbnail Image Thumbnail
Image Thumbnail Image Thumbnail

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *