Grillet laks med » potetsalat » av jordskokk

Opprettet av Siv Arntzen on., juni 15, 2011 23:33:06

Grilling er noe vi aldri har gjort mye. Av den enkle grunn, har aldri hatt ordentlig grill…. Det har vi da anskaffet oss nu.smiley Gassgrill…

Tidligere har vi hatt kulegriller i forskjellige varianter men har egentlig aldri fått den store opplevelsen med det. For mye planlegging, tar lang tid, vanskelig å regulere varmen osv. Syntes det er » sjarm » med grilling på tur, men det er liksom en annen stemning. Sitte ved et vann, eller ved havet, nyte naturen og stillheten, ha god tid, gjerne i skumringen…, daaaaa syntes jeg det er det sjarmerende enten med bål eller grill.smiley

Som sagt så har vi nettop anskaffet oss grill, men har allerede grillet 3 ganger. Tror det er ny rekord på en sesong.

I dag grillet vi laksefilet og grønnsaker med » potetsalat » av jordskokk til.

Har oppservert flere lavkarbooppskrifter i det siste hvor potet er blitt erstattet med jordskokk. Jeg fant frem min gamle oppskrift på potetsalat, byttet potet med jordskokk å jeg kan love det ble vellykket. Syntes faktisk den ble enda bedre.

For både de som har diabetes å de som er opptatt av lavkarbo er jordskokk et bedre alternativ enn potet. Det er mindre karbohydrater i jordskokken og så er det ingen stivelse i den. D.v.s. den gir ingen forhøyelse av blodsukkernivået.

Slik gjorde jeg…

Grillet laksefilet: Kryddre fileten med sitronpepper og salt og legg en og en i folie som er smurt med litt rapsolje. Ferdig til grilling.smiley

Grillede grønnsaker: Jeg brukte sjampinjong, paprika, løk og tomat. Lag posjonspakker ved å skjære grønnsakene opp i passe store biter. Legg de på smurt folie, kryddre med salt, pepper og basilikum. Slå litt olje over. Jeg brukte hvitløk/chiliolje, det gir ekstra god smak. Ferdig til griling.smiley

Potetsalat av jordskokk: 3 jordskokk, rasp av skallet, skjær i terninger og legg i vann. La ligge i vann til den begynner å bli myk.

1 purre, 1 eple, 2 sylteagurker skjæres i biter og blandes med den avsilte jordskokken.

2 dl rømme og 3 ss majones røres i. Kryddre med salt og pepper.

Denne må bare prøves!

 

Lykke til! I følge » YR » blir det enda flere dager med forhold for grilling.smiley

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *