Finnkjerka – Veten

Er nettop kommet ned fra fjellet. Har vært på Finnkjerka 392 m.o.h. og å Veten 414 m.o.h. Så har jeg vært en plass til som jeg ikke vet hvor er?? Hadde et ærend på Finnkjerka. Har lagt ut boka til Friskhuset i kassen, slik at de som er med på Friskhusets kampanje som starter 1. juli kan registrere seg.

Da jeg var på tur opp mot Finnkjerka så jeg tåka kom sigende nærmere og nærmere og tykkere og tykkere. Hadde planlagt at jeg skulle fortsette til Veten. Er jo rimelig godt kjent og tror jeg vet hvor stien er, men jeg må ha vært ute på ville veier. Gikk på en sti men kom jo aldri frem til Veten. Derimot var jeg på en annen plass hvor jeg ikke kunne komme lenger. ( Tro om det er noen som vet hvor jeg kunne ha vært?? ) Jeg snudde da og gikk samme stien tilbake. Må innrømme at jeg var spent på om jeg kom tilbake til Finnkjerka. Så ikke så mange metrene forran meg… Men det gjorde jeg da heldigvis. Begynte å gå nedover, da jeg kom til der stien skiller seg å det står et skilt med Lauvdalen på, gikk jeg den stien opp til Veten. Da hadde tåken lettet litt så jeg hadde sikt utover mot Bøstad. Det var ingen problem å finne Veten da, så hvor jeg var først aner jeg ikke. Kan hende at jeg har gått forbi uten å se verken skiltet eller klippetanga.

Jeg føler selv at jeg hadde full kontroll.Det er på en måte ingen farlige partier, og ingen plasser jeg kunne gått uttafor.

Men jeg vil påpeke at man skal ha all respekt for tåka. Man mister alt av retningssans. Hvis man da blir engstelig og usikker blir det ingen god opplevelse.

Men ingen grunn til å sitte inne. Det er ingen skam å snu!

I utgangspunktet er dette en flott tur. Turen starter ved parkeringsplassen i Torvdalshalsen. Det er kjempegod sti, og godt merket. På denne turen kreves det ikke særlig mye verken når det gjelder form eller engstelse for høyde. Det er ingen bratte partier. Litt opp, litt bort, litt ned. En super tur å ta med barn på. På Finnkjerka ligger det bok i kassen som du kan skrive deg inn i, og på Veten henger klippetanga for de som går 10 på topp.

Må selfølgelig ikke glemme utsikten. Som dere ser av bildene fra i dag ser dere ikke så mye, men når det er klarvær er utsikten praktfull.smiley

Image Thumbnail Image Thumbnail
Image Thumbnail Image Thumbnail
Image Thumbnail

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *