Fløtegratinert jordskokk

Bruker min gamle oppskrift på fløtegratinerte poteter og lager den på akkurat samme måte. Fordelen med jordskokk i forhold til potet er at det er ingen stivelse i jordskokken. Det gjør at den ikke påvirker stigning av blodsukkeret i så stor grad som poteten. Inneholder de såkalte » snille » karbohydratene, å er derfor et bedre alternativ både for de som har diabetes og de som er forsiktig med karbohydratene.smiley

 

Du trenger:

Jordskokk

Løk

hvitløk

kremfløte

revet ost

salt og pepper

Rensk og skjær jordskokk i skiver. Legg i smurt ildfast form.

Hakket løk og hvitløk legges oppå. Strø på salt og pepper.

Slå over kremfløte så det dekker jordskokk og løk.

Strø revet ost over.

Stekes i ovnen 225 grader ca. 30 min.

Hvis du servere fløtegratinert jordskokk til feks. kjøtt som stekes i ovnen ( dvs. at ovnen er opptatt ) kan du lage det ferdig i en kjele og gratinere det i ovnen etterpå. Da trenger den kortere tid i ovnen.

Gjør som følger:

Kok jordskokken i lett saltet vann ca 15 min. Sil av vannet. Ha i løken og fløten. La det småkoke ca. 15 min. Krydre med salt og pepper. Slå over i ildfast form. Strø revet ost over. Gratiner i ovnen til har fått en gylden fin farge.

Smaker like godt, om ikke bedre enn fløtegratinerte poteter.smiley

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *