Spinning

Spinning er en fantastisk form for kondisjonstrening. Med kondisjonstrening mener jeg økt hjertekapasitet. For de som ønsker å fort kunne kjenne resultat er det absolutt å anbefale. Muskler som er aktivert under sykling er primært :

– setemuskulatur

– lårmuskulatur

– leggmuskulatur

– bakside lår

– hoftebøyere

Selv om alle disse musklene er aktive og får en viss trening, er det lite styrketrening man får av sykling. For å si det slik ” man bygger ikke muskler ” under sykling.

Nei, her er det ” hjertet ” som virkelig får trening.

Jeg vil med en gang avkrefte en myte om at sykling gir store lår……Hvis man skal få store lår av trening må det nok helt andre metoder til. Da er det beinhard styrketrening spesifikt på lår som gjelder. Ikke nok med det, det er ikke gjort på 1,2,3 heller. Det kreves mye trening. Så hvis noen har hørt eller er redd for store lår ved sykling, glem det!

Jeg er nå begynt på min 14 sesong som spinning – instruktør. Det er fantastisk motiverende å se alle de treningsglade menneskene. Noen kommer, noen går, noen er de samme som går igjen år etter år. Det er like inspirerende uansett.

Å trene i en gruppe med flere i lag er for de fleste mye artigere enn å trene alene. Å høre musikken bare drive en frem er ubeskrivelig. Det som også er så bra med spinning er at alle trener ut i fra sitt utganspunkt. Alle kommer samtidig fram til målet.smiley

Det å få :

– forbedret hjertekapasitet

– forbedret lungekapasitet

– øke styrke og utholdenhet

– gir selvtillit

– styrke immunforsvaret

– gir bedre humør

– sosial kontakt og samvær med andre

– forminsker stress

Høres ikke dette fristende ut! Dette er bare noen av fordelene, finnes sikkert mange flere. Det som er helt sikkert er at det finnes ikke ” en ” ulempe med det.

I tillegg er sykling en av de treningsformene som gir minst belastning på muskler og ledd.

Etter forespørsel fra en av jentene som var på min time sist fredag legger jeg ut spillelisten jeg brukte da. Noen av sangene har jeg bare lagret med tittel, så de vet jeg ikke hvem som spiller. Her er i alle fall det jeg har lagret:

– Uprising

– I like the way you move

– Here i og again ( E – Type

– Synchronize lips

– Megamix 99

– Lost in the tango ( Jørn Hoel )

– Adelante

– Think about the way

– Cant fight the moonlight

– Bailamos

– Russian Roulette ( Rihana )

 

Hvis det er noen som har lyst å prøve spinning så ikke nøl. Tror jeg kan si med sikkerhet at du ikke vil å angre. Kom å bli med. Det er KJEMPEGØY!

På bildene under ser dere fra en morraspinn. ( kl. 09.00 ) Kan ikke se noen som er mye morragretten her nei.smiley Ingen av disse kommer heller ikke til å være gretten resten av dagen. Tro meg! Finnes ikke bedre start på dagen enn en god treningsøkt:smiley

Image Thumbnail Image Thumbnail

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *