Lammegryte med gurkemeie.

I dag er det sjikkelig høststemning. Hva passer vel da bedre enn en sjikkelig høstgryte med lammekjøtt og masse deilig krydder.

Fant oppskriften til denne lammegryten i bladet Mat og Helse. Dette er en nydelig ovnsrett som krever litt tid, men smaken er verdt hvert minutt.

Har laget den på min måte med med samme ingredienser. Min versjon får dere her.

Serverte den med rotgrønnsaksmos til. Postet under tilbehør.

Fantastisk godt, annbefales på det sterkeste.smiley

4 personer.

700 g lammekjøtt uten bein

2 ss rapsolje

2 løk

1 kinesisk hvitløk

2 ts. gurkemeie

1 ts. malt muskatt

1 ts. malt kardemomme

1 ts. chilipulver

1 ts. malt kanel

3 bokser økologisk herm. tomat i biter. Sil av væsken

2 1/2 dl lamme fond

400 g. spinat

2 dl yoghurt naturell ( jeg bruker tyrkisk yoghurt )

1 ss raspet sitronskall

salt og pepper etter smak

2 ss ristede pinjekjerner

Kutt kjøttet i 3×3 cm biter og brun de på panna i rapsolje. Ta de til side. Hakk opp løken og surr løk og krydder ilag på panna. Slå over tomatene og lamme found, rør rundt, og ha alt over i en ildfast form, sammen med kjøttet. Sett inn i ovnen 100 grader, la det stå å godgjøre seg lenge. Min sto i 4 timer. Hvis du ikke har mulighet til å bruke så lang tid kan du ha den i ovnen på 170 grader i vel en time. Personlig foretrekker jeg å la det stå lenge i ovnen på svak varme. Da er jeg helt sikker på at kjøttet er helt mørt. Mot slutten av steiketiden, ( ca. 15 min. før servering ) ta ut formen og rør i spinat og yoghurt, sitronskall, salt og pepper. Sett inn i ovnen igjen for de siste minutters steiking. Rist pinjekjernene og strø over før servering.

Se den nydelige fargen på rotgrønnsaksmosen. Det er rødbeter roten som gir den fine fargen. » Høststemning «, med vår nærmeste familie til middag i dag. Koselig.smiley

Lykke til!

Image Thumbnail Image Thumbnail

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *