Linsesuppe med kokosnøttmelk og pannekaker

Da jeg spurte mine to som jeg bor sammen med om de hadde noe forslag til middag i dag svarte Markus spontant » pannekaker og suppe «, slik som vi brukte å ha før.

Å ha suppe slik som vi brukte å ha før er helt uaktuellt siden jeg tok ut skilsmisse med Toro for nesten 2 år siden. Pannekaker slik vi hadde før er også helt uaktuellt siden de var full av mel og sukker. MEN det finnes jo heldigvis alternativer.smiley Suppen skulle da se ut som gul ertersuppe så da Berit Nordstrand la ut linsesuppe på bloggen sin i dag ble det veldig enkelt. Har brukt den som mal.

Selv om jeg har en annen oppskrift på linsesuppe fra før velger jeg å legge ut denne også fordi de er helt forskjellig.

Linsesuppe med kokosnøttmelk

4 pers.

1 ss smør

3 – 4 gulrøtter skjært i biter

1 løk skjært i biter

1 ts gurkemeie

1 ts spisskummen

1 ts koriander

2,5 dl røde linser

1 l vann

1 boks økologisk kokosnøttmelk

salt og pepper

2 tomater

Smelt smør i en kjele og surr gulrot og løk i det til det blir blankt. Ha linsene, gurkemeie, spisskummen og koriander oppi. La det fortsette å surre ca. 10 min. på svak varme. Slå vann og kokosnøttmelk over og la det småkoke ca. 20 min. Jeg syntes suppen er best når den er blitt litt fyldig. Smak til med salt og pepper. Skjær tomatene i små biter og ha i suppen rett før servering. Suppen er nydelig. Den kan godt serveres både til kjøtt og fisk. Eller til pannekaker slik jeg gjorde i dag.smiley Hørte ingenting om at suppen ikke var slik som den var før, så dette ble fulltreffer.

Pannekaker 6 stk.

5 egg

5 ss rømme

1 ss sukrin

1/3 ss fiberhusk

1 ts salt

1 ts bakepulver

smør til steking

Bland og pisk sammen. La røren svelle noen minutter før steking. Smaker kjempegodt til suppe, men kan selfølgelig også serveres med bær til kaffekosen.smiley

Image Thumbnail Image Thumbnail

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *