Marinert scampi på salatseng

Dette er bare supergodt. Jeg syntes dette passer godt som en rett om man skal lage tapas, men kan helt fint serveres alene, gjerne med godt brød og aioli til. Ofte fredagsmat hos oss.smiley Jeg har servert denne retten sammen med kjøttboller med auberginesalat. Jett om gjestene var imponert????smiley Det som er artig med det er jo at det slett ikke er noe av dette som er vanskelig å få til. Det kan ta litt tid hvis man skal lage brød, aioli og disse andre tingene samtidig. Men det er absolutt verd tiden. Det ser » så » fint og delikat ut med allle disse fine fargene på maten. Virkelig apetittvekkende.

 

500 g ferdig kokt skampi

Marinade:

1 kinesisk hvitløk

1 chili

1 bit ingefærrot

1 ts salt

1 ts pepper

2 ts koriander

2 dl olivenolje

2 ss sesamfrø

saft av i lime

Bland og kjør alt i stavmikser.

Rens scampien, slå marinaden over. La det gjerne ligge flere timer i marinaden.

Steik scampien i smør. Trenger bare kort tid på panna. ( Til den skifter farge. Steker den for lenge blir den seig. ) Når scampien er tatt opp av pannen, press ½ lime over marinaden som er igjen i panna. Dette slås over scampien og salaten til slutt.

 

Salatseng:

grønn salat. Bruk det du vil for eksempel.: hjertesalat, rukkola, chrispisalat

paprika

cherrytomat

Dekk et fat med hakket salat. Skjær paprika i strimler og del tomaten i to. Fordel det oppå salaten. Legg så den stekte scampien på toppen. Slå resten av marinaden over.

Godt brød kan for eksempel. være ”allsidig brød” som ligger postet under brød. Tilsett gjerne litt soltørkede tomater som hakkes og has i røra, og litt maldonsalt over.

Oppskrift på aioli ligger postet under tilbehør.

Image Thumbnail

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *