Spinatsuppe

Spinat er supermat. Spinatblader smaker himmelsk godt når de tilberedes sammen med ekte smør, ekte fløte, gode krydder og smilende økologiske egg.

  • 300 g frossen spinat
  • 7 dl vann
  • 3 dl kremfløte
  • 1 liten gul løk
  • 1 hvitløksfedd
  • Havsalt
  • Grovmalt pepper
  • Ett knipe muskat
  • En kvast fersk timian
  • 2 smilende økologiske egg

Kutt løk og hvitløk og stek det blank i smør (er du tom for smør, husk å bruke en god raps- eller olivenolje som er kaldpresset). Ha i den frosne spinaten (du kan selvsagt bruke fersk spinat også) og hell på vannet. La det koke i ca. 10 – 15 minutter, og kjør så det hele til en jevn suppe med stavmikseren. Så heller du i fløte og smaker til med havsalt, grovmalt pepper og muskat. Litt grønnsaksbuljong gir en fyldigere smak, men kjøp deg kvalitetsbuljong fra helsekost uten smaksforsterker og gjærekstrakt.

Nam!smiley

Image Thumbnail

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *