Julegavetips

Opprettet av Siv Arntzen lø., desember 10, 2011 17:50:17

Hva er vel mer koselig enn å gi en julegave som du har laget selv, og hva er vel mer koselig enn å få en hjemmelaget julegave. Jeg vet at flere enn meg har problemer med å finne på noe å kjøpe i julegave, særlig til voksne som i stor grad har alt de trenger pluss litt til…. Vil gjerne gi dere et lite julegavetips her, og kanskje kommer det flere små tips fra meg nå fremover mot jul.smiley

Krydder og urteolje.

1 liter:

1 l økologisk extra jomfru olivenolje

5 chilier

4 kinesisk hvitløk

1 stor ingefærrot

1 stor dusk sitronmelisse

1 stor dusk koriander

Ha oljen på et tett glass. F.eks. Norgesglass

Skjær chili, hvitløk, ingefær i store biter, klipp av dusker av sitronmelisse og koriander. Ha alt oppi oljen. Vend glasset noen ganger. Oppbevar glasset kaldt og mørkt 1 – 2 uker. ( alt etter hvor sterk du vil ha oljen. ) Vend på glasset minst en gang pr. dag. Når oljen har stått lenge nok siler du den og heller over på glass eller små flasker.

Krydder og urteolje er kjempegodt å bruke som dressing på salat. Kan også brukes som smaksforsterker i både marinader, supper og andre gryter.

På Huset interiør har de fine små flasker med tett korsk som er kjempefine å bruke, slik som den dere ser på bildet, og som heller ikke er så dyr og kjøpe.

Ønsker dere alle en fin 3 adventshelg med mange koselige hjemmesysler. smiley

Image Thumbnail Image Thumbnail
Image Thumbnail Image Thumbnail

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *