Kjøtt i leirgryte

Når jeg lager mat i leirgryta blir det aldri likedan. Det er fordi jeg skjelden har de samme ingrediensene i den. Jeg bestemmer meg for hvilken hovedingrendiens jeg skal bruke så blir resten det jeg har tilgjengelig av grønnsaker, urter, krydder osv.

Som oftest blir det lammekjøtt eller kylling. Ha gjerne herm. tomater og fløte tilgjengelig. Syntes det er godt med hvite bønner i. De må ligge i vann noen timer før bruk.

Foreksempel slik:

Reint kjøtt

grønnsaker

urter

krydder. Chili, hvitløk, salt og pepper.

1 boks herm. tomater og 1 pk fløte.

Skjær opp det som skal skjæres opp og legg alt lagvis i leirgryta. Strø salt og pepper mellom lagene.

Slå fløten over. Stekes i ovnen på 180 – 200 grader, minst 2 timer. Dette kan stå lenge i ovnen. Syntes nesten det blir bare bedre og bedre jo lengre det står å » gogjør» seg. Super mat og lage hvis man skal ut på tur. Gjøres klart, settes i ovnen og resten ordner seg selv. Hva er vel bedre enn å komme hjem til ferdig laget middag.smiley

Nam, nam…

Image Thumbnail Image Thumbnail

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *