Kjøttkraft

Å lage kjøttkraft er jo utrolig enkelt. Skjønner ikke hvorfor jeg ikke gjør det oftere. Det har vel kanskje noe med at det ikke er så ofte man har bein og margrester. Kjøper som regel kjøttet ferdig til bruk. Det blir ikke til at vi går til slakteren og ber om beinrester, men det kan man altså gjøre. Hjemmelaget kjøttkraft er jo godt å ha i supper og sauser. Det er jo så mye bedre for kroppen vår enn buljonger og andre ferdigkjøpte smakstilsettninger som ofte er veldig salte og fulle av kunstige tilsettningsstoffer. Kjøttkraften kan fint fryses, så da kan man lage en stor porsjon.

Slik gjorde jeg:

Ca. 1 kg bein og margrester fra lam ( Kan bruke beinrester fra annet kjøtt også. Vil man lage fiskekraft bruker man beinrester fra fisk eller skalldyr, og vil man ha en rein grønnsakskraft bruker man bare grønnsaker. Både fisk og grønnsakskraft trenger kortere koketid. Ca. 3 timer. )

1,5 liter vann

2 gulrøtter

1 bit sellerirot

1 liten purreløk

1 løk

1 ss havsalt

1 ss pepper

hvitløk

div. ferske urter. Timian, persille, basilikum. Bare å bruke det du har for hånden.

Bland alt i en gryte. Kok opp og la det stå å trekke 5 – 6 timer. Når krafte er blitt kald siles den. Hell 4 dl. kraft i hver sin boks og frys. Det er passe mengde å bruke til suppe el. saus hvor det skal være 1l. væske. Da bytter du ut 4 dl. vann el annen væske med 4 dl kraft.

Hmmm, gleder meg til jeg skal ha suppe igjen.smiley

Image Thumbnail Image Thumbnail

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *