Julebrød uten mel og sukker

Til dette julebrødet har jeg tatt utgangspunkt i min gamle gode oppskrift på ordinært julebrød.  Av mattradisjon er julebrød med godt påleggg noe av det som hører med i julen, noe jeg setter stor pris på. For deg som trenger å spise glutenfritt, og  for deg som ønsker å spise mindre karbohydrater er dette et godt valg.

Dette julebrødet uten mel og sukker er nydelig. Tro meg.smiley  Gleder meg til julefrokost med julebrød og godt pålegg!smiley

1 brød:

4 egg

3 dl melk

50 g smeltet smør

50 g tagatesse

100 g sesamfrø

200 g malte mandler

1 ss fiberhusk

1 ts kardemomme

1 neve gojibær

2 ss bakepulver

Pisk eggene lett sammen og tilsett melk, smeltet smør og tagatesse. Bland godt og tilsett resten. Hell røren over i bakepapirkledd brødform. Stek på 180 grader nederst i ovnen ca. 1 1/2 time. Hvis brødet begynner å bli mørkt oppå kan du legge bakepapir over. Jeg var ikke » obs » og gjorde det litt for seint, så mitt brød ble for mørkt oppå, men det gjør ingenting så lenge det ikke smaker svidd. Ser bare litt finere ut når det er gyldent.

Lykke til !

Image Thumbnail

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *