Steinbit bakt i ovnen

Opprettet av Siv Arntzen on., januar 04, 2012 18:10:52

Det er ikke alltid det blir som planlagt. I dag hadde jeg planlagt ovnsbakt torsk med blomkålstappe, bacon og lune grønnsaker. Skjekket grønnsaksskuffen og så at jeg hadde 2 blomkålhoder og andre grønnsaker som jeg skulle bruke. Manglet derimot torsk og bacon. Dro da ut for å kjøpe det.

Da jeg kom til Johnsen ferskvare for å kjøpe torsk viste det seg at det var fritt og at det ikke kom inn ny forsyning for i morgen. Hva da?? Jo steinbitfilet kan jeg bruke i stedet, så da kjøpte jeg det. Vel hjemme, fisken er kommet i ovnen og jeg skal klargjøre til blomkålstappe. Det viser seg da at det ene blomkålhodet jeg så ved nærmere øyensyn var en isbergsalat og det andre kun var en halv blomkål. Det er da man bare må improvisere og finne alternativ.smiley Blomkålstappe ble til en blanding av blomkål og gulrotstappe. Bakt torsk ble til bakt steinbit. Men du verden for en supergod middag det ble. Skal jeg fortelle hvordan jeg tilberedet det? Ja det gjør jeg…

Ovnsbakt steinbit:

steinbitfilet, rapsolje, salt og pepper.

Slå litt rapsolje over fileten både over og under. Strø på salt og pepper på begge sider. Steik i ovnen på 200 grader ca. 40 min. ( Alt etter hvor store bitene er. )

Blomkål og gulrotstappe:

Blomkål, gulrot, 1 dash fløte, salt, pepper og muskatt. Kok blomkål og gulrot mørt i lettsaltet vann. Sil av vannet og mos det. Tas tilbake i kjelen, slå litt fløte over, rør sammen mens det varmes. Smak til med salt, pepper og malt muskattnøtt.

 

Bacon og lune grønnsaker: ( Bruk det du har tilgjengelig eller det du liker best. )

Mine grønnsaker i dag: Sjampinjong, sukkererter, tomat og rødløk.

Skjær bacon i biter og steik det.

Skjær opp grønnsakene og varm de sammen med stekt bacon. Smak til med slat og pepper. Smak til med salt og pepper. Vær forsiktig med saltet hvis du bruker salt bacon.

 

En spennende og helt ny rett.

Lykke til hvis du har lyst å prøve den.smiley

Image Thumbnail Image Thumbnail

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *