Ostefylt kalkunfilet med fløtegratinerte grønnsaker

Luksusmat

Av og til må det da vel være lov å unne seg litt luksusmat. At det å tilberede et ordentlig festmåltid har så mange begrensninger som f.eks.: krever mye forberedelse, er vanskelig, og tar lang tid er bare tull. I fra å ikke vite hva vi slags godt vi skulle spise kl. 17.30 på lørdags ettermiddag til å sette oss til bords for å spise kl. 20.00 kan jeg ikke påstå at noen av begrensningene stemmer. Da måtte i tillegg noen av ingrediensene skaffes til veie.smiley

Det ble i alle fall et supergodt måltid som jeg anbefaler på det sterkeste hvis du har lyst på noe litt ekstra lukseriøst.

Til helga kanskje!………..

Ingredienser:

1 stk kalkunfilet

1/2 pakke snøfrisk med rødløk og timian

Salt og pepper

Strø salt og pepper på kjøttet. Brun den fort i litt smør på panna på begge sider. Legg på skjærfjøl og skjær nesten gjennom fileten på langs og brett den ut. Smør snøfrisk mellom og legg den sammen igjen. Sett inn i forvarmet ovn 200 grader. Steikes videre ca. 1 time.

 

Fløtegratinerte grønnsaker:

Bruk de grønnsakene du liker best eller har tilgjengelig.

Min form besto av:

blomkål og brokkoli som jeg først forvellet i lettsaltet vann

sellerirot

løk

litt gulrot

litt paprika

sherrytomater som er skjært i to

1/2 chili

1 kinesisk hvitløk

ca 2 ts. salt

ca. 2 ts. pepper

1 pk fløte

2 ss creme fraiche

2-3 ss fersk parmesanost ( raspet )

Sil av vannet fra blomkål og brokkoli. Hakk opp de andre grønnsakene og bland alt i en ildfast form. Pisk sammen fløten, creme fraichen og parmesanosten. Kryddre med salt og pepper. Slå det over grønnsakene. Sett inn i ovnen sammen med kjøttet når det er ca. 40 min igjen av steketiden. Da er begge deler ferdig samtidig.smiley

Nam, nam..Lykke til!

Image Thumbnail Image Thumbnail
Image Thumbnail Image Thumbnail

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *