Rømmegrøt

Vi nærmer oss St. Hans. Jeg vet at mange har tradisjon på å spise rømmegrøt nettopp på St. Hansaften. Min variant inneholder ikke mel og ikke sukker. I stedet for hvetemel bruker jeg johannesbrødkjernemel.

Johannesbrødkjernemel er hentet fra frø av frukten fra johannesbrød-treet. Det er smakløst og gjør supper og sauser tykkere. I tillegg brukes det i glutenfri bakverk for å binde det bedre sammen og gjøre det saftigere.

4 personer.

3 beger seterrømme

2 dl fløte

2 ss jhbkjm.

1/2 dl vann

2 ts salt

Kok opp rømmen. Vær forsiktig med varmen, slå ned med en gang det koker. Rør inn fløten å la det småkoke. Rør jhbkjm. sammen med vannet til en glatt jevning. ( Da klumper det seg ikke i grøten .) Bland det med rømmen og rør så det blir en glatt grøt. La det småkoke 5-10 min. Smak til med saltet.

Strø på kanel, tagatesse el. sukrin, ( om du vil ha noe søtt på ) og med et lite smørøye gir det lille ekstra.smiley

Rømmegrøt servert med spekeskinke er skikkelig midtsommermat.

Lykke til!

Image Thumbnail

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *