Torskegryte med reker

Denne nydelige torskegryten fikk jeg inspirasjon til da min venninnde Marit serverte den sist jeg var på besøk hos henne. Hovedingrediensene er torsk, reker og fløte. Grønnsakaer er selvfølgeøig med, men der kan man bare velge og vrake å bruke det man liker best. Marit hadde brukt ( så hvidt jeg husker ) cherrytomater og purreløk i gryten og serverte kokt blomkål til. I alle fall helt nydelig.smiley

Slik ble min » torskegryte med reker «.

Stor porsjon ca. 4 personer.

ca. 600 g torskefilet

1 liten boks ferdig pillede reker ( 170 g. )

1 pk fløte

hvitost

Grønnsaker:

sellerirot, cherrytomater, purreløk

Urter:

basilikum og timian

Krydder:

salt og pepper

Skjær opp grønnsaker og yrter og legg i en ildfast form. Strø pepper over.

Skjær fisken i passe stykker, kryddre den med salt og pepper. Legg oppå grønnsakene. Sil væsken av rekene og fordel over fisken og grønnsakene. Legg ost på toppen. Stekes på 200 grader i ca. 30 min ( til osten er blitt gylden på farge ).

Image Thumbnail Image Thumbnail
Image Thumbnail Image Thumbnail
Image Thumbnail

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *