Rekewook

Da er det jo det faktum at ferie er over for de fleste. Hværdagen med jobb og skole har innhentet oss. Det fine med ferie er at når man kommer tilbake til det normale så er det slett ikke så verst det heller.smiley

Det som kan være en liten utfordring når man har tatt dagene som de kommer og ting på sparket noen uker er at da har man om ikke glemt men i hvert fall fortrengt de gode vanene med planlegging.

Om du skulle være flere en meg som ikke er kommet helt i gang enda, her er en liten » Tjappis – middag. Her trengs det lite planlegging og retten er laget på en, to, tre!

 

Reke – wook

 

Ingredienser:

Ferdig pillede reker

Grønnsaker. Bruk det du har eller det du liker best. Kjekt med wook det er ingen begrensninger for hva du kan blande sammen.

I tillegg hadde jeg økologiske røde linser og hvite bønner klar til bruk fra » gogreen «.

Krydder: chili, kinesisk hvitløk, salt og pepper.

Creme fraiche.

 

Lag en marinade av 1 dl. olivenolje, 1 chili, 1 kinesisk hvitløk, litt salt og pepper. Til dette er det kjekt å bruke en stavmikser, men har du ikke det tilgjengelig er det bare å hakke opp chilien og hvitløken og piske det sammen med oljen og det andre krydderet. Sil av rekene om de ligger i væske, og legg de i marinaden mens du skjærer opp grønnskane. Enda enklere: Ha rekene rett på panna i litt smør og bland det som skulle vært i marinaden ilag med. Litt mindre olje da. Fres på panna kun kort tid.

 

Skjær opp det du vil ha av grønnsaker i. Jeg brukte:

Brokkoli, blomkål, rød paprika, squash, aubergine, sjaminjong, rød løk.

Wook grønnsakene i smør eller rapsolje. Ha oppi linser og bønner og litt creme fraiche.

( 2 ss til en stor porsjon . ) La det trekke en liten stund. Til slutt rett før servering, ha de ferdig varmede rekene i.

Lykke til med en deilig » tjappis – middag «.smiley

Image Thumbnail Image Thumbnail

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *