Lakseform til Marianne

Da jeg var på Coopen på Leknes i dag og kjøpte inn div. varer bl.a. laks og grønnsaker som skulle bli til et eller annet til middag, uten helt å vite hva…???? Var det at Marianne som satt i kassen, og er en av de » supre » damene som jobber der spurte meg: Hva er det for noe godt du skal lage i dag? Jeg svarte: Det blir noe laks og grønnsaker men vet ikke helt hva.

Da jeg skulle lage middagen plukket jeg frem litt ingredienser. Tenkte, kanksje jeg må fortelle til Marianne hva det ble til.smiley

Så derfor ble denne enkle middagen verd sin plass på bloggen med med sitt eget navn.

Ingredienser 4 personer.

4 laksefileter

1 brokkoli

1/2 blomkål

1 rød paprika

2 dl fløte

1 boks herm. hakkede tomater ( økologisk )

1 kinesisk hvitløk

salt og pepper

Forvell brokkoli og blomkål. Dette gjør jeg for å trekke ut væske. Det gjør at det ikke blir så bløtt når jeg etterpå har det i ovnen sammen med det øvrige.

Sil av vannet når det er begynt å mykne.

Skjær opp paprika.

Bland broccoli, blomkål og paprika i ildfast form. Strø over litt salt og pepper.

Strø litt salt og pepper på laksefiletene og legg de oppå grønnsakene.

Bland sammen fløten, tomatene og hakket hvitløk. Pisk det sammen. Smak til med ca. 1 ts pepper og 1 ts salt. Slå blandingen over laksen og grønnsakene. Stek i ovnen 200 grader ca. 30 min.

En helt enkel middag med få men gode og næringsrike ingredienser.

Akkurat samme retten kan lages på akkurat samme måte ved å bytte ut laksen med kyllingfileter som er brunet på panna.smiley

Jeg vil samtidig benytte sjangsen til å berømme Coopen på Leknes og de ansatte der. Noen ganger når jeg oppsøker de og spør etter forskjellige ting føler jeg at de tenker…hva er det nå ho skal spørre etter??? Men, de er bestandig imøtekommende og hjelpsomme. Hvis de ikke kan gi meg svar der og da sjekker de bestandig opp og gir meg tilbakemelding. Det setter jeg stor pris på. Tusen takk!!! Det må du bringe videre til alle de andre Marianne.smiley

Så håper jeg du Marianne og kanskje noen andre også har lyst å prøve denne enkle middagen for jeg » lover » den smakte kjempegodt.

 

Lykke til!

Image Thumbnail Image ThumbnailImage Thumbnail

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *