Sarah Bernhard

Opprettet av Siv Arntzen ti., desember 18, 2012 22:09:40

Deilig mandelmarengsbunn, myk sjokoladekrem og et hardt lokk av mørk sjokolade på toppen. Disse godbitene er skikkelig mektige, og helt perfekte. I tillegg er de veldig enkle å lage, og oppbevares i fryseren slik at du bare kan ta ut noen biter litt før de skal serveres.

CA. 25 stk.

Bunn

200 g finmalte mandler (males enkelt i en blender e.l.)

2 eggehviter

70 g tagatesese

Pisk eggehvitene sammen og rør inn mandelmassen og tagatessen. Rull kuler og press litt sammen og sett på bakepapirkledd stekebrett. Eller smør deigen utover i en bakepapirkledd form 20 x 30 cm. Stek på 160 grader ca. 10 – 15 min.

Avkjøles.

Sjokoladekrem

150 g romtemperert smør

2 eggeplommer

40 g tagatesse

1 ts kaffe

1 ts vaniljepulver

3 ss kakaopulver

La smøret bli mykt og pisk inn eggeplommene. Bland i resten og pisk videre til en jevn blank masse. Legg oppå hver bit med en ts, eller om du har stekt i form, fordel kremen over bunnen. Sett kaka i fryseren til kremen er stivnet.

Sjokoladetrekk

100 g mørk sjokolade min. 70 % smeltes sammen med 2 ss cocosa eller 2 ss smør. Avkjøles litt før toppen av kakene dyppes i sjokoladen, eller smøres over i formen. Har du laget den i form så skjær bitene opp i passe biter, legg i boks og oppbevar i fryseren. La de tine litt på benken før servering.

Lykke til! Nyt, nyt.:-)

Image Thumbnail

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *