Suksessterte lavkarbo

Opprettet av Siv Arntzen fr., desember 28, 2012 12:05:34

Om det ikke ble suksessterte til julehelgen, kanskje det kan bli til nyttårshelgen.

Navnet på kaken kunne ikke passet bedre. Denne ble en stor suksess både for liten og stor. Denne kaken gir meg barndomsminner fra julefeiring da vi bestandig var i 1. juledagsselskap på Skotnes hos tante og onkel hvor hele slekta som bodde i nærheten var samlet. » Juleminner «!

Har prøvd å lage suksessterte en gang for lenge, lenge siden men smørkremen ble en total miss så det ble kun med den gangen.

Kom derimot over denne oppskriften i helsemagasinet VOF hvor den er laget uten sukker og mel og måtte bare prøve den. Denne gangen ble det suksess! Kjenner til og med at barndomsminnene strømmer på.

 

Mandelbunn:

6 eggehviter

60 g tagatesse

70 g sukrin

200 g malte mandler

1 ts bakepulver

Pisk eggehvitene til lett skum.Tilsett tagatesse og sukrin gradvis mens du fortsetter å piske til det blir blankt og stivt. Vend forsiktig inn malte mandler og bakepulver. Stekes i bakepapirkledd rund form 22-24 cm. 160 grader midt i ovnen 30 – 35 min.

 

Smørkrem:

6 eggeplommer

1 dl kremfløte

50 g tagatesse

150 g smør

La smøret stå ute så det mykner litt. Varm opp eggeplommer, fløte og tagatesse i en kjele på svak varme. Rør hele tiden. Kremen vil tykne når den nærmer seg kokopunktet. Pass på så den ikke koker, da vil den skille seg. Ta kjelen av platen og rør inn smøret litt etter litt til en jevn krem. La kremen stå i kjøleskapet til den blir helt kald. Rør i den av og til for å unngå snerk. Smør kremen over kakebunnen med en kniv eller slikkepott. Hvis du ønsker å pynte kaka kan du smelte litt mørk sjokolade ( avkjøl den litt ) og helle over. Jeg brukte en teskje å helle av for å lage mønster.

Lykke til!smiley

Image Thumbnail

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *