Brokkolisuppe

Brokkolisuppe

Spis mer brokkoli – og spis stilken!

Brokkoli er rett og slett en antioksidantbombe. Den inneholder mer C-vitamin enn appelsiner og er en god kilde til andre viktige vitaminer og mineraler. Det er godt å vite om en grønnsak som smaker så godt.

I suppen har jeg også brukt pastinakk som inneholder både A-, B- og C-vitaminer. Den er rikere på vitaminer og mineraler enn for eksempel gulrot.

Har også brukt en hel kinesisk hvitløk i suppen.Hvitløk er en av de eldste kjente medisinplanter, og brukes mye som helsekost. Den beskytter mot karsykdommer, virker blodfortynnende og senker kolesterolet. Hvitløk styrker også immunforsvaret og er gunstig i forebyggelse av kreft.Spiser du ikke hvitløk regelmessig, er det all grunn til å begynne med det nå.

Altså en sunn og næringsrik suppe som er super mat nå i disse influensatider.

For å få et optimalt måltid i forhold til at vi får i oss alle næringsstoffene som kroppen vår trenger serverer jeg kokt egg til, for å sikre proteininntaket. Fløten bidrar til gode fettsyrer.

En nydelig suppe som styrker immunforsvaret!smiley

Ingredienser:

1 brokkoli

1 pastinakk

1 liten purreløk

1 kinesisk hvitløk

fersk basilikum

1,5 l vann

1,5 ss økologisk grønnsaksbuljong

2 dl fløte

salt og pepper

1 – 2 egg pr. person

pinjekjerner

Skjær i biter brokkoli, pastinakk, purre og hvitløk. Kok opp vann med buljong og ha i grønnsakene og den ferske basilikumen. La det koke til grønnsakene er møre 10 – 15 min. Ta kjelen bort fra platen og bruk en stavmikser og mose grønnsakene. Sett kjelen tilbake på platen og tilsett fløten. La det få et oppkok. Smak til med salt og pepper.

Rist pinjekjernene i tørr panne til de får en gylden farge.

Server gjerne suppen med kokt egg og ristede pinjekjerner. Nam, Nam!!

Lykke til!

Image Thumbnail Image Thumbnail

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *