Fiskeboller

Opprettet av Siv Arntzen to., februar 21, 2013 18:30:04

Hjemmelagede fiskeboller med hvit saus

Disse fiskebollene er laget av 100% reine råvarer.

På denne tiden av året har vi ekstra god tilgang på fersk og god fisk. Her I Lofoten er det vanlig fra gammelt av at man “ banker fisk “ om vinteren for å ha til resten av året. Det å banke fisk er fra gammelt av det de kalte det når de laget opp fiskekaker og fiskeboller for å ha å ta av resten av året. Hører ikke så mange som bruker det uttrykket lenger. I dag sier man at man lager opp fiskemat.

I min verden hvor det eksisterer minimalt med mel og stivelse er det en selvfølge å lage fiskebollene uten mel. Jeg har brukt hysefilet som hovedingrediens men det går fint å bruke annen type fisk som feks. torsk.

Slik gjør jeg:

Det ble 22 fiskeboller av denne porsjonen.

750 gr fiskefilet uten bein

2 ts salt

1 ts johannesbrødkjenemel

1 ts malt muskattnøtt

Ca 3 dl fløte

Ca 2 dl vann

Skyll fileten under kaldt vann, og tørk stykkene i kjøkkenpapir. Del filetene opp i biter og kjør det i en foodprosessor. Bland i salt, johannesbrødkjenemel, og kjør fisken sammen. Det er viktig at deigen blir så seig som mulig. Jo lengre du kjører fisken, jo finere blir fiskebollene.Spe I fløte og vann under kraftig omrøring. Bland I muskattnøtt.

Koko opp lettsaltt vann. ( 2 ts salt pr. l vann ) Slå ned temperaturen op plata så vannet er akkurat under kokepunktet. Form boller med en spiseskje dyppet I vann. Legg bollene I vannet og la de trekke ca. 15 min. Kan være greit å lage en prøvebolle om du er usikker på smaken.

Hvit saus

3 dl fløte

2 dl vann

1 ts johannesbrødkjenemel

0,5 ts salt

½ ts pepper

1 ts malt muskattnøtt

1 ts karry ( kan sløyfes og heller ha på bordet for de som ønsker det. )

Kok opp fløten. Lag meljevning av vannet og johannesbrødkjenemelet, og tilsett den kokende fløten under omrøring. Tilsett fiskebollene når sausen er ferdig, og la de bli varme i sausen.

Server fiskeboller i hvit saus med kokt blomkål, brokkoli og sprøstekt bacon.

Nam, nam ingen ting er bedre enn hjemmelaget!smiley

Image Thumbnail Image Thumbnail

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *