Hjemmelagede fiskekaker

Opprettet av Siv Arntzen to., februar 21, 2013 18:51:41

Hjemmelaget fiskekaker

Disse fiskekakene er laget av 100% reine råvarer. Gir så mye mer næring til kroppen enn de ferdiglagede som selges i butikken.

På denne tiden av året har vi ekstra god tilgang på fersk og god fisk. Her I Lofoten er det vanlig fra gammelt av at man “ banker fisk “ om vinteren for å ha til resten av året. Det å banke fisk er fra gammelt av det de kalte det når de laget opp fiskekaker og fiskeboller for å ha å ta av resten av året. Hører ikke så mange som bruker det uttrykket lenger. I dag sier man at man lager opp fiskemat.

I min verden hvor det eksisterer minimalt med mel og stivelse er det en selvfølge å lage fiskekaker uten mel. Jeg har brukt hysefilet som hovedingrediens men det går fint å bruke annen type fisk som feks. torsk.

Jeg fikk 16 fiskekaker av denne porsjonen

600 gram hysefilet

1 dl fløte

3 egg

1 strøken SS salt

1/2 ts pepper

Slik gjør jeg:

Bland fisken, salt og pepper I foodprosessor og kjør det godt sammen til en fast masse. Spe I fløten under kraftig omrøring. Bland I eggene og fortsett å kjør det I foodprosessorn til en jevn fin masse. Hakk løken I små bitr eller knus den I stavmikser og bland inn I massen.

Form fiskekaker med en spiseskje dyppet I kaldt vann og steik I smør på panna til de er gylden brun på begge sider.

Pass på at fisken, fløten og eggene alle er kjøleskaptempererte. Da blir massen jevnere og ikke skiller seg.Som tilbehør til fiskekaker syntes jeg det er godt med en god gammeldags råkostsalat, eller annen salat gjerne med en rømmeklatt på.smiley

Må prøves! Verdens beste, spør du meg.smiley

Image Thumbnail Image Thumbnail

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *