Urtefylt svinefilet med ovnsbakte søtpotetstenger og lun tomatsalat

En romantisk middag med din kjære eller et festmåltid med venner. Denne retten er «nydelig» med det «lille ekstra» som skiller hverdag og fest.smiley

Begynn med urteblandingen.

Ingredienser urteblanding:

Gressløk, kruspersille og timian, 1 kinesisk hvitløk, 1 dl olivenolje, litt salt og pepper.

Bland alt i stavmikser og kjør det godt sammen. Ta vare på litt av urtene for å ha i lag med tomatsalaten.

 

Skjær svinefileten nesten over på langs. Smør urteblandingen på begge sidene og brett sammen fileten. Strø salt og pepper på begge sidene av fileten. Brun fileten i smør på panna, legg den i ildfast form, kok ut panna med ca. 2 dl vann, hell vannet over i den ildfaste forma. Steik videre i forvarmet ovn ( neders i ovnen ) 200 grader 30 – 40 min.

 

Ovnsbakte søtpoteter:

Skrell og skjær søtpotet i strimler. Legg de på bakpapirkledd stekebrett. Strø salt og pepper på og hell olivenolje over med en tynn stråle. Sett stekebrettet i ovnen sammen med kjøttet. Snu strimlene etter ca. halvstekt tid ( ca. 15 min. ) og la de steke ferdig. Når de er ferdig kan du sette ovnen på grill og la potetene bli litt ekstra crispi. Pass på hele tiden så de ikke svir. Det tar nok ikke mer enn et par minutter. Ta ut kjøttet før grilling av potetene.

 

Lun tomatsalat

Ingredienser:

rødløk

squash

sjampinjong

tomater

salt / pepper

resten av urtene

1 ss tamari soyasaus

Skjær opp alle ingrediensene i skiver og legg i panne eller kjele med 1 ss smør. Varm opp forsiktig og la grønnsakene bli varme og lune. Strø urter, salt og pepper på, hell over soyasausen og rør det forsiktig sammen.

 

Deilig, deilig! Lykke til! smiley

Image Thumbnail Image Thumbnail
Image Thumbnail Image Thumbnail
Image Thumbnail Image Thumbnail
Image Thumbnail

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *